U srijedu debata “EU Zvijezda – fondovi i revitalizacija”

Autor: Marin Bakić

Karlovac. Autor: János Korom. Izvor: https://www.flickr.com/photos/korom/

U srijedu 14. listopada 2015. godine s početkom u 18 sati u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac, održat će se debata “EU Zvijezda – fondovi i revitalizacija”.

Predavanje koje će prethoditi debati održat će Vera Gjokaj, izvršna direktorica Clastera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA HR.

Iskusna stručnjakinja za društveno poduzetništvo i fondove Europske unije u CEDRA HR se između ostalog bavi i tehničkom podrškom i poslovnim savjetovanjem, poslovnim povezivanjem, izradom i provedbom projekata koji se financiraju iz nacionalnih i europskih fondova, te izradom poslovnih planova i investicijskih studija.

CEDRA HR je mreža centara podrške za postojeće i potencijalne društvene poduzetnike. Umrežuje civilne, privatne i javne gospodarske, razvojno-istraživačke, znanstvene subjekte s područja eko-društvenog razvoja te stvara okvir za trajnu, poticajnu i ekonomičnu međusobnu suradnju i razmjenu, odnosno zajednički nastup na lokalnom, nacionalnom i globalnom tržištu proizvoda i usluga eko-društvene ekonomije. CEDRA HR stvara i povezuje sustave podrške i izgradnje kapaciteta za eko-društveni razvoj. Više pročitajte na ovoj poveznici: http://www.cedra.hr/hr/o-nama/cluster.

Debata se se provodi u sklopu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja” kojeg provode Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX, Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka i Grad Karlovac, a financira se iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt, čija je vrijednost 162.311,14 kuna, jača kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva za uspostavu javno civilnog partnerstva s lokalnom samoupravom po pitanju održivog upravljanja povijesno/kulturnom baštinom – gradskom jezgrom.