U petak TedxKarlovacLibrary konferencija

Govorit će specijalist radiologije i član Centra za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku poliklinike "Life" Natko Beck, privatna poduzetnica, majka troje djece i maratonka Đurđica Orepić, fotograf, biciklist i putopisac Hrvoje Jurić, osnivač i predsjednik udruge "Izvan fokusa" te producent Filip Trezner, kao i Nikola Borić, poduzetnik, sportaš i trener

Autor: Marin Bakić

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu organizira petu TedxKarlovacLibrary konferenciju koja će se održati u Ilirskoj dvorani te ustanove u kulturi u petak s početkom u 19 sati, a govorit će specijalist radiologije i član Centra za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku poliklinike “Life” Natko Beck, privatna poduzetnica, majka troje djece i maratonka Đurđica Orepić, fotograf, biciklist i putopisac Hrvoje Jurić, osnivač i predsjednik udruge “Izvan fokusa” te producent Filip Trezner, kao i Nikola Borić, poduzetnik, sportaš i trener.

Beck je aktivan na društvenim mrežama radi zdravstvenog opismenjavanja društva, što je honorirano nagradom Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Od lani na Hrvatskoj radioteleviziji vodi emisiju o zdravstvu “Dr. Beck”. Đ. Orepić je prve tenisice kupila u 47. godini života i zbog oklade istrčala maraton, a u međuvremenu je istrčala ukupno 11 utrka “Ironman” koji podrazumijeva 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara bicikliranja i 42,2 kilometra trčanja. O njezinim podvizima je snimljen i dokumentarni film. Jurić je pak 2019. godine postao prva osoba koja je električnim biciklom napravila krug oko svijeta, a inače putuje s dva psa radeći fotografske i video-reportaže i živeći u automobilu. Trezner je dobitnik državne i gradske nagrade za najboljeg volontera kao i državnu nagradu za najboljeg mladog voditelja projekta. Prije sedam godina je izabran među šest najboljih mladih projektnih voditelja na svijetu. Borić je prije osam godina poklonio svoje tvrtke vrijedne milijun eura i preselio se u selo Kokočak kod Orahovice gdje je sagradio kuću od zemlje, drva i slave te napravio farmu s djevojkom na kojoj organski i ekološki uzgajaju hranu za vlastite potrebe i prodaju. Ti će govornici ispričati te svoje zanimljive priče i objasniti motivacije.

“TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja, a započela je radom kao konferencija u Kaliforniji prije 30 godina i od tada je kroz svoje inicijative sve veća podrška idejama koje mijenjaju svijet. Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i stručnjaci su zamoljeni da održe govor svog života u 18 minuta. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu. Dobivši godišnju licencu za održavanje TEDxKarlovacLibrary konferencije, Gradska knjižnica ‘Ivan Goran Kovačić’ postala je dio velike TED zajednice”, objašnjava Miroslav Katić iz karlovačke knjižnice.

Karata za događaj više nema.