Od 21. do 25. listopada jesenski Karlovac Dance Festival

Održat će se na tri lokacije predstave, radionice i rezidencija umjetnika

Autor: Marin Bakić

Od 21. do 25. listopada će se na više lokacija u Karlovcu, konkretno u Gradskom kazalištu “Zorin dom”, Atriju znanja Veleučilišta u Karlovcu i u Ateljeu suvremenog plesa, održati jesensko izdanje Karlovac Dance Festivala s izvedbama, radionicama i rezidencijom umjetnika.

Prvog dana festivala u Gradskom kazalištu “Zorin dom” nastupa Larisa Lipovac Navojec s predstavom “A Solo Together”, a dva dana potom, na istoj lokaciji, s početkom u 19.30 sati

Dva dana potom, na istoj lokaciji, u 19.30 sati igra se predstava “Skupa” Petre Hrašćanec, a s početkom u 21 sat predstava iste autorice “Love Will Tear Us Apart”.

Sutradan s početkom u 19.30 sati, u Atriju znanja, igra se predstava “Nevidljiva šuma” Mariane Tengner Barros.

I u jesenskom izdanju KDF011 organizira dvije radionice. Plesna radionica “Tijelo i dah” Roberte Milevoj usmjerena je otkrivanju specifičnih veza kojima je tijelo tijekom kretanja povezano s dahom. Pozornost je na uzemljenju, osvještavanju i razumijevanju anatomskih veza kako bi se prepoznalo uporište iz kojeg polazi pokret te se u kasnijoj fazi rada tjelesno iskustvo što bolje primijenilo u improviziranju plesnog materijala. Radionica “Plesna začitavanja” Ivane Slunjski posvećuje se poveznicama književnoga djela i plesnoga djela, posebnostima, preklapanjima i razilaženjima dvaju medija te intermedijskom dijalogu, što će se razmatrati na temelju pripremljenih književnih primjera i snimaka plesnih djela. Obje radionice otvorene su svima zainteresiranima neovisno o prethodnim iskustvima.

Ursula Modigliani, KDF

Na radionice se može prijaviti na adresi elektronske pošte info@freedance.hr ili na broj telefona 099 388 7307.

Karlovac Dance Festival organizira i producira Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH i financijsku potporu Zaklade Kultura nova te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Karlovca.