“Wormhoooooooooole” najavljuje “Kozmodrum”

"Novi album je zasigurno najvjerniji zvučni prikaz toga tko mi zapravo jesmo", kaže Janko Novoselić, bubnjar, skladatelj, producent i vođa benda.

Autor: Marin Bakić

“Wormhoooooooooole” je naziv singla kojim zagrebački glazbeni sastav Kozmodrum najavljuje novi album, koji nosi ime po bendu, a kojega izdaje kuća “Rika Muzika”. Tog diskografa vodi Karlovčanka Sara Al-Hamad.

Wormhoooooooooole (hrv. crvotočina) rodio se 2016. i neslućeno otvorio treću etapu benda, neposredno nakon lansiranja albuma Gravity koji je 2018. nagrađen Porinom u kategoriji Najboljeg klupskog albuma. Kozmodrum je pokupio lovorike hrvatske glazbene kritike.

Igor Jurilj, Rika Muzika

Na Tragu Satelita se novi album pretežito oslanjao na elemente jazza i fusiona dok je Gravity više naginjao elektronici i ambijentalnim motivima. Kozmodrum je zasigurno najvjerniji zvučni prikaz toga tko mi zapravo jesmo”, kaže Janko Novoselić, bubnjar, skladatelj, producent i vođa benda.

Album Kozmodrum je dostupan za prednarudžbu na platformi Bandcamp, a svoju će digitalnu i fizičku objavu na vinilu imati 25. lipnja 2021.