Tomislav Pudina bez maske: Ovogodišnji karneval je ono što sam zamišljao

"To je bila prava gradska fešta, manifestacija koja je svima nedostajala posebice stoga što se održava u veljači i ožujku kada nema toliko događaja u Karlovcu. Moglo se odazvati više građana, ali smo ipak zadovoljni brojem s obzirom da se radi o prvoj godini obnovljenog karlovačkog karnevala. Mnogo ih je došlo nemaskiranih da vide što se događa. Nagodinu će se možda i oni uključiti. Pjevalo se, pojelo se, popilo se, smijalo se, plesalo, predstavili smo maske… Neke maske su bile složenije, neke jednostavne, no samo perika već promijeni izgled osobe", veli najveći brijač među maškarama

Autor: Marin Bakić

Najveći karlovački zagovornik maskiranja i poklada Tomislav Pudina, svima dobro poznati brico iz Grabrika, ove je godine napokon došao na svoje – na karnevalske fešte nije morao putovati na Kvarner.

Ostvarili su se tvoji snovi – organiziran je karneval u Karlovcu. Jesi li zadovoljan?

  • Uz pomoć Lea Stakovića i Inicijative mladih „KAOS“ koji iznijeli organizaciju napravljen je pokret kojeg je mnogo Karlovčana podržalo, a nadam se da će se njihov broj uvećati. Djelujemo na volonterskoj bazi, iako su Grad Karlovac i Turistička zajednica Karlovca pomogli financijski.

Je li to bio karneval kakvog si zamišljao?

  • Jest, to je bila prava gradska fešta, manifestacija koja je svima nedostajala posebice stoga što se održava u veljači i ožujku kada nema toliko događaja u Karlovcu. Moglo se odazvati više građana, ali smo ipak zadovoljni brojem s obzirom da se radi o prvoj godini obnovljenog karlovačkog karnevala. Mnogo ih je došlo nemaskiranih da vide što se događa. Nagodinu će se možda i oni uključiti. Pjevalo se, pojelo se, popilo se, smijalo se, plesalo, predstavili smo maske… Neke maske su bile složenije, neke jednostavne, no samo perika već promijeni izgled osobe.

Jesi li prepoznao nekoga iza maske?

  • Naravno da jesam.

Je li netko tebe prepoznao?

  • Naravno da jest, jer sam bio prilično vidljiv u organizaciji karnevala. Bio sam maskiran u Škota.

Ove godine si bio i Škot i Viking.

  • Tako je. No, za preuzimanje ključeva grada moraš biti prikladno maskiran, ne sad u nekim previše zahtjevnim maskama, pa sam zato uglavnom bio Škot.

Jesi li vratio ključeve grada?

  • Vratit će se.

Tko je zaslužan za Tvoju masku Vikinga?

  • I sam sam ugodno iznenađen s tom maskom za koju je zaslužna Maša Mihaljčić.

Već pripremate karneval za sljedeću godinu?

  • Prvo ćemo utvrditi gdje je bilo propusta u ovogodišnjem. Zadovoljni smo programom, no nešto ćemo mijenjati. Očekujemo i više građana i vozila na karnevalu sljedeće godine. Počet ćemo se pripremati mnogo ranije jer želimo dignuti karneval na višu razinu.