U srijedu na Maloj sceni Hrvatskog doma počinje tečaj audio-inženjeringa

U ožujku će pak početi tečaj dizajniranja scenske rasvjete - zaprimaju se prijave

Autor: Miroslav Katić

U srijedu s početkom u 17 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu, u organizaciji Saveza udruga KAoperativa, a uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklade Kultura nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije, započinje prva radionica u sklopu tečaja audio-inženjeringa.

– Vodi je dugogodišnji tehničar prostora Mario Fudurić, sudjelovanje je besplatno, a polaznici će naučiti obveze i zaduženja majstora zvuka te se upoznati s principima korištenja tehničke opreme i razglasnog sistema. Tečaj će se temeljiti na pripremi prostora i tehničke opreme za koncertna i klupska događanja – objašnjava Anđela Žapčić iz SA KAoperativa.

Nastavlja da je predviđeno trajanje radionica dva sata za teorijske i tri sata za praktične. Predviđeno trajanje je 2 sata po terminu za teorijske i 3 sata za praktične radionice.

  • Radi lakšeg svladavanja pojedinih cjelina, tečaj je tematski podijeljen po zasebnim radionicama. Svaki dan obrađuje se određena cjelina bitna u audio inženjeringu – dodaje A. Žapčić.

Također, može se prijaviti na tečaj oblikovanja rasvjete.

  • SU KAoperativa poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u tom besplatnom tečaju. Broj sudionika je ograničen, a prednost u prijavi imaju mlade osobe, do 30 godina starosti, i osobe s posebnim interesom za uključivanjem u rad Male scene – kaže A. Žapčić.

„U prostoru Male Scene HD kroz pet radionica termina polaznici i polaznice imaju jedinstveno iskustvo upoznati se sa cijelim procesom postavljanja rasvjete za koncerte i klubske večeri. Kroz praktičan rad će naučiti kako pozicionirati rasvjetna tijela, njihov intenzitet, boju i projekciju, načine i mogućnosti kontroliranja i programiranja rasvjete. Radionica pruža mogućnost da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete“, pojašnjava.

Dodaje da tečaj obuhvaća osnovne dizajniranja scenske rasvjete – vješanje, fokusiranje i kontrolu rasvjete, poznavanje dmx protokola i upravljanje efektima.

Prva radionica će se održati 6. ožujka od 19 do 21 sat. Može se prijaviti do 1. ožujka.

Tečajevi se provode u sklopu projekta „Scena za sve/Klub za mlade“.