U četvrtak tribina o vojarni Luščić

O ovom neiskorištenom, a atraktivnom gradskom prostoru govorit će u Knjižnici za mlade s početkom u 18 sati gradonačelnik Damir Mandić, arhitekti Vladimir Petrović i Luka Krmpotić te botaničar Antun Alegro

Autor: Denis Mikšić

Vojarna Luščić, Karlovac, 13. 2. 2018. Foto Alenka Mance

Savez udruga KAoperativa i Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, organiziraju, uz potporu Zaklade Kultura Nova i Grada Karlovca, tribinu “Planiranje ili skvotiranje – sudbina vojarne Luščić” koja će se održati u četvrtak s početkomm u 18 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu.

Na tribini će govoriti gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, arhitekti Vladimir Petrović i Luka Krmpotić, te botaničar Antun Alegro.

Sudbina vojarne Luščić jedno je od važnijih pitanja za okolne gradske četvrti Luščić, Jamadol i Novi Centar, ali zbog svog potencijala i lokacije i za cijeli Karlovac. Na tribini će se tematizirati što je do sad učinjeno u vezi vojarne od prošle tribine, održane na jesen 2016. godine, u kojoj je fazi sudbina vojarne, kakvi su planovi Grada za budućnost ove lokacije te kako na cijelo ovo pitanje gleda struka i što žele građani. Tribinu zajednički organiziraju platforma KAoperativa i Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac – DAGGK uz potporu Zaklade Kultura Nova i Grada Karlovca.

foto: Alenka Mance