Gužva na Maloj sceni Hrvatskog doma – evo čega sve ima do 1. 11.

Autor: Denis Mikšić

Mala scena Hrvatskog doma do kraja listopada sprema bogat i raznovrsan program koji obuhvaća više glazbenih stilova i umjetničkih formi.

Poi radionica

Nakon ljetne pauze, ponovno na Sceni započinje provedba radionica Poi žongliranja. Polaznici s prošlogodišnjeg tečaja predstaviti će što su naučili tijekom protekle sezone dok će voditeljica Gabriela Brletić, poznatija kao Magmatikka, upoznati zainteresirane s pojedinim vrstama POI-a, terminologijom i najaviti termine novih radionica. Za ovu prezentaciju posebno se najavljuje grupni “fire jam” polaznica radionica. Prezentacija će se održati u utorak 24. listopada od 17 sati ispred i u prostoru Male scene HD.

Leela na Sceni

Prošlotjedna Leela na Sceni bila je pravi pogodak. Radi se o projektu nastalom kao rezultatu višegodišnje suradnje karlovačkih glazbenika s osnivačima zagrebačke avangardne glazbene scene s početka osamdesetih Damirom Pricom – Caprijem i Draganom Pajićem – Pajom.

Leela na sanskritu znači spontana igra, kreacija oslobođena racionalnog, koja je intuitivna i sama sebi svrha, a u karlovačkom slučaju znači potragu za novim koji pokreće duh glazbe kako bi se “pokušalo osloboditi čovjeka vezanog za kreditnu karticu i OIB”.

Program Leela čine Damir Kafka Prica (Capri) – sax, piano, synt, Sven Buić – double bass, bass guitar, Nikola Crnković (Braco) – drums, percussion i specijalni gost Eamonn Shanahan – spoken word.

Početak je u četvrtak u 20 sati, ulaz je slobodan, a donacije za muzičare dobrodošle.

Koncert She Loves Pablo

U subotu u Karlovcu će po drugi puta nastupiti zagrebački stoneri She Loves Pablo.  Bend je kroz deset godina sviranja izašao van okvira žanra pa su tako danas podjednako zanimljivih tvrdim ljubiteljima stila kao i široj rokerskoj publici. Tijekom godina uz samostalne nastupe dijelili su binu s velikim imenima kao što su Clutch, Karma to Burn, Color Haze i brojnim drugima.

Kao support dolazi karlovački bend Tight Grips koji smo više puta imali prilike vidjeti na Sceni. Bend od samih početaka ima jaku bazu lokalnih fanova pa bi i ove subote na sceni moglo biti živo i veselo.

Iza organizacije ovog događanja stoji programska platforma Udruga za poticanje kreativnosti i razvoj nezavisne kulture Poluga “F-Alter (Fali alternative)”. Ulaz za koncert iznosi 30 kuna a početak je u 22 sata.

 

Za kraj mjeseca predstavljamo tradicionalni Halloween parti koji sprema nezaustavljiva tehno ekipa okupljena oko Udruge za poticanje urbane glazbe i plesne kulture Infitnitum.

Gosti će moći zaplesati uz ritmove Infinitum rezidenata Thaitoy Toma, Phill Dama, Vladimira Mrkše, Mateja Hulaka i Morphis, a specijalni gost je DJ Marul iz Splita. Organizatori najavljuju spektakularnu scenografiju kako to i dolikuje zabavi uoči Svih svetih – Scena će tako i ove godine biti “zaogrnuta” u paučinu, ukrašena svjetlećim bundevama i black-light cijevima. Sve u svemu, sprema se još jedna zabava o kojoj će se pričati godinama.