Siniša Labrović guslajući predstavio program festivala DOK u Kamanju

Autor: Marin Bakić

Siniša Labrović gusla program DOK-a, festivala dobre volje za ljude dobre volje, kafić Cohiba, Karlovac, 5. 9. 2017. Foto: Kristina Štedul Fabac

Nastojimo tradicionalni dernek svesti na nešto zanimljivije za različite skupine posjetitelja. Želimo od festivala dobre volje za ljude dobre volje, napraviti dugoročnu priču koja će dovesti posjetitelje u naše mjesto – kaže načelnik Općine Kamanje Damir Mateljan najavljujući drugi DOK – festival dobre volje za ljude dobre volje – kojeg Općina organizira povodom svog dana.

Održava se 8., 9. i 10. rujna, a direktor festivala Nikola Vukmanić je priredio bogat program kojeg je u karlovačkom kafiću Cohiba u utorak javnosti guslajući predstavio najpoznatiji hrvatski konceptualni umjetnik Siniša Labrović.

  • Program festivala predstavlja spoj suvremene i tradicijske kulture. Radimo harmoniju između ta dva svijeta – veli Vukmanić.

Za razliku od prošle godine, kada su u špilji Vrlovka nastupili na pjesničko-glazbenoj večeri Željko Mavretić i Viktor Vidović, ove godine neće biti nastupa u pećini zbog zaštite tamošnjih šišmiša, kako je ironično objasnio Mateljan.

Festival otvara u petak u 15 sati nordijsko hodanje s nastupom karlovačkog glazbenika Milana Prše u središtu mjesta, nakon čega se program seli na plato iznad špilje Vrlovka kada će s početkom u 20 sati nastupiti kolektiv Studijo smijeha sa svojom stand-up predstavom. U 21.30 sati počinje cirkuska predstava “Vatreni šou Razbibriga”, a večer zatvara kazališni redatelj Mario Kovač u svojstvu DJ-a.

Sljedećeg dana, u 11 sati, održat će se u središtu Kamanja cirkuska predstava za djecu “Vivo sportivo”. DJ Mario Kovač i u subotu, s početkom u 14 sati, pušta glazbu za vesele ljude. U 15 sati počinje biciklijada s dvije rute – jednom od 10 kilometara i drugom od 33. Svakom sudioniku biciklijade, kao i nordijskoj hodanja, pripadaju porcija graha i festivalska majica. U 17 sati počinje cirkuska radionica za djecu, a u 17.30 DOK Run Kamanje – atletska utrka na devet tisuća metara. U 19.30 sati glumac Vili Matula nastupa s predstavom Münchausen, a nakon toga, s početkom u 22 sata, nastupa popularni splitski sastav TBF. Poslije njih, od jedan sat ujutro nadalje, nastupaju cijenjeni zagrebači glazbenici iz Kozmodruma.

Nedjelja je predviđena za tradicionalno pučko veselje, vinski kutak, sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i program iznenađenja.

Program festivala DOK 2017.
Program festivala DOK 2017.