U petak počinje 9. Kunstbunker Music & Art Festival

Autor: Marin Bakić

Deveti Kunstbunker Music & Art Festival, kojeg udruga Kunstbunker Duga Resa organizira u sklopu projekta Open Art 2017.”, počinje u petak kada će se s početkom u 21 sat održati koncert bečke grupe Don’t Go, a u 22 sata Obradović & Tixier duo iz Berna.

Od 7. do 9. srpnja u Dugoj Resi, a 10. srpnja u Karlovcu će se održati 9. Kunstbunker Music & Art Festival kojeg u okviru projekta “Open Art 2017.” provodi udruga Kunstbunker Duga Resa. Program se nastavlja u subotu kada će se u 21 sat predstaviti roman Irene Lukšić “Berlin-Pariz”, a pola sata kasnije će započeti zvučna igra House & Carlo dua iz Duge Rese. Večer zaključuje nastupom Veit Club sastav iz Graza. U nedjelju s početkom u 21 sat nastupa zagrebački Kozmodrum, a nakon njih austrijski bend Fourscap. Sve nabrojano se odvija u Parku doktora Franje Tuđmana u Dugoj Resi.

Likovni i konceptualni umjetnik Nikola Vukmanić, voditelj Kunstbunker festivala, u ponedjeljak u Knjižnici za mlade u Karlovcu postavlja instalaciju “Citizan 2” koja obuhvaća svirku u Banjavčićevoj ulici i izložbu u knjižnici.

Festival se kao međunarodni umjetnički projekt tradicionalno održava u dugoreškom Parku doktora Franje Tuđmana, a u slučaju kiše događanja se sele ispred dvorane Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa i u pothodnik željezničke stanice.

  • U okviru festivala publika u Dugoj Resi će imati priliku u Parku vila i u amfiteatru imati priliku vidjet izložbu skulptura akademskog kipara Marina Marinića iz Zagreba, te umjetničke instalacije koje sam izradio sa slikarom Leonardom Lesićem – najavljuje Vukmanić.

Pokrovitelji su Grad Duga Resa, Karlovačka županija, Austrijski kulturni forum Zagreb, Karlovačko, Aquaestil, Hotel Duga Resa, Euroton.