U petak počinje 9. Kunstbunker Music & Art Festival

Autor: Marin Bakić

Deveti Kunstbunker Music & Art Festival, kojeg udruga Kunstbunker Duga Resa organizira u sklopu projekta Open Art 2017.”, počinje u petak kada će se s početkom u 21 sat održati koncert bečke grupe Don’t Go, a u 22 sata Obradović & Tixier duo iz Berna.

Od 7. do 9. srpnja u Dugoj Resi, a 10. srpnja u Karlovcu će se održati 9. Kunstbunker Music & Art Festival kojeg u okviru projekta “Open Art 2017.” provodi udruga Kunstbunker Duga Resa. Program se nastavlja u subotu kada će se u 21 sat predstaviti roman Irene Lukšić “Berlin-Pariz”, a pola sata kasnije će započeti zvučna igra House & Carlo dua iz Duge Rese. Večer zaključuje nastupom Veit Club sastav iz Graza. U nedjelju s početkom u 21 sat nastupa zagrebački Kozmodrum, a nakon njih austrijski bend Fourscap. Sve nabrojano se odvija u Parku doktora Franje Tuđmana u Dugoj Resi.

Likovni i konceptualni umjetnik Nikola Vukmanić, voditelj Kunstbunker festivala, u ponedjeljak u Knjižnici za mlade u Karlovcu postavlja instalaciju “Citizan 2” koja obuhvaća svirku u Banjavčićevoj ulici i izložbu u knjižnici.

Festival se kao međunarodni umjetnički projekt tradicionalno održava u dugoreškom Parku doktora Franje Tuđmana, a u slučaju kiše događanja se sele ispred dvorane Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa i u pothodnik željezničke stanice.

  • U okviru festivala publika u Dugoj Resi će imati priliku u Parku vila i u amfiteatru imati priliku vidjet izložbu skulptura akademskog kipara Marina Marinića iz Zagreba, te umjetničke instalacije koje sam izradio sa slikarom Leonardom Lesićem – najavljuje Vukmanić.

Pokrovitelji su Grad Duga Resa, Karlovačka županija, Austrijski kulturni forum Zagreb, Karlovačko, Aquaestil, Hotel Duga Resa, Euroton.

Rad Aktiviraj Karlovac portala financijski podupire Fond za pluralizam Agencije za elektroničke medije