Davor Petračić: Može li bilo tko iz HDZ-a biti dobar gradonačelnik?

"Damir Mandić je nesumnjivo upućen u to kako se zapošljava u Karlovcu, možda se osobno i ne slaže s time i misli kako će to promijeniti, ali uskoro će od toga odustati - odustajali su i svi prije njega - i pomiriti se s dosadašnjom praksom koja je i omogućila HDZ-u dugogodišnju vladavinu u Karlovcu, okupljajući oko sebe i zadužujući sve one koji su spremni karijere graditi na kvaliteti podobnosti a uglavnom zbog nedostatka kvalitete sposobnosti", kaže nezavisni gradski vijećnik koji je najavio kandidaturu na izborima za gradonačelnika Karlovca ove godine

Autor: Marin Bakić

Davor Petračić, Karlovac, 9. 11. 2015. Foto: Marin Bakić

Može li bilo tko iz HDZ-a biti dobar gradonačelnik Karlovca? Potpisom lojalnosti HDZ-u svaki vojnik ove stranke, što sami priznaju s ponosom, pristaje biti poslušni sluga stranačke politike spreman odustati i od vlastitih ideala, principa i kvaliteta. Damir Mandić je sasvim sigurno svjestan kompetencija i stručnosti koje posjeduje direktor Hrvatskog radio Karlovca, ali, ako je stranka odlučila da su te kompetencije dostatne, tada će to i sam Mandić braniti i ako treba potpisati – komentira Davor Petračić, nezavisni gradski vijećnik koji je najavio kandidaturu na izborima za gradonačelnika ove godine.

Reagira na stavove HDZ-ovog kandidata dane povodom afere zapošljavanja dviju mladih članica HDZ-a u gradskoj medijskoj kući. Pogrešno zaključuje da je Mandić na to reagirao slanjem priopćenja svjestan da se mora distancirati od afere, jer mu ugrožava izborne šanse. Istina je da se Mandić očitovao na zahtjev medija, što je i naznačeno na Kaportalu. Uglavnom, Petračić reagira na iskazano Mandićevo zalaganje za raspisivanje natječaja za popunjavanje radnih mjesta u gradskim tvrtkama.

  • Poslao je poruku građanima: „Izaberite me za gradonačelnika pa ću raditi drukčije i insistirati ću na natječajima“. Pri tome nije ništa rekao protiv istog principa biranja direktora bez natječaja, nego se javnosti obratio samo za slučaj izbora pomoćnika raznim već instaliranim direktorima, jer će direktore izgleda i dalje on postavljati bez natječaja. Dakle, Mandić je smogao hrabrosti propitivati opravdanost zapošljavanja neiskusnih, ali pesperktivnih novinarki bez natječaja, ali o postavljanju direktora na čelo HRK-a i ostalih gradskih tvrtki ni riječi – kaže Petračić, mada direktor HRK-a nije izabran bez natječaja, nego na farsičnom natječaju.

“Mandić je nesumnjivo upućen u to kako se zapošljava u Karlovcu, možda se osobno i ne slaže s time i misli kako će to promijeniti, ali uskoro će od toga odustati – odustajali su i svi prije njega – i pomiriti se s dosadašnjom praksom koja je i omogućila HDZ-u dugogodišnju vladavinu u Karlovcu, okupljajući oko sebe i zadužujući sve one koji su spremni karijere graditi na kvaliteti podobnosti a uglavnom zbog nedostatka kvalitete sposobnosti”, dodaje Petračić.