U petak i subotu Kunstbunker festival

Autor: Marin Bakić

Prvog i drugog srpnja, u petak i subotu, u Dugoj Resi će se održati osmo izdanje Kunstbunker Music and Art Festivala.

U petak s početkom u 21 sat nastupa sastav Galler Construction, a sat kasnije Kozmodrum. U subotu s početkom u 21 sat nastupa bend Strobalyx, a s početkom u 22 sata Chui.

– Osim nastupa odličnih bendova, posjetiteljima se nude i izložba skulptura studenata Akademije likovnih umjetnosti koja je do tada izložena u Prirodoslovnom muzeju u Zagrebu – kaže slikar i konceptualni umjetnik Nikola Vukmanić, predsjednik Udruge Kunstbunker, koja organizira ovaj festival.

Zbog svog kulturnog djelovanja Vukmanić je u srijedu primio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća javno priznanje Grada.

Po završetku sjednice Vukmanić i kipar Ivan Fiolić, najpoznatiji po tome što je izradio mostarski spomenik Brucea Leeja, otkrili su Fiolićevu skulpturu ispred sjedišta Grada kao još jedan poklon Kunstbunkera Dugoj Resi.

I ove godine izlaže u sklopu festivala, skupa s profesorom na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu Danielom Kovačom. Slikar Leonard Lesić će oplemeniti grad još jednim muralom za potrebe Kunstbunker street art galerije.

U slučaju kiše program se seli iz Parka vila u pothodnik pokraj željezničke postaje.

Udruga “Kunstbunker Duga Resa” festival provodi u sklopu projekta “Open Art 2016.” koji bi trebao završiti drugog prosinca jazz koncertom renomiranih austrijskih glazbenika Edi Nulz u Gradskom Kazalištu Zorin dom.

– Oni koji smatraju da u provinciji ne može živjeti umjetnost, grdno se varaju – poručuje Vukmanić.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Grada Duga Resa, Karlovačke županije, Karlovačkog, tvrke Aqauestil, Beltor, Tehnovod, Termo centar, Elko, Hotel Duga Resa, Ljevaonice Duga Resa.

Rad Aktiviraj Karlovac portala financijski podupire Fond za pluralizam Agencije za elektroničke medije