U petak i subotu Kunstbunker festival

Autor: Marin Bakić

Prvog i drugog srpnja, u petak i subotu, u Dugoj Resi će se održati osmo izdanje Kunstbunker Music and Art Festivala.

U petak s početkom u 21 sat nastupa sastav Galler Construction, a sat kasnije Kozmodrum. U subotu s početkom u 21 sat nastupa bend Strobalyx, a s početkom u 22 sata Chui.

– Osim nastupa odličnih bendova, posjetiteljima se nude i izložba skulptura studenata Akademije likovnih umjetnosti koja je do tada izložena u Prirodoslovnom muzeju u Zagrebu – kaže slikar i konceptualni umjetnik Nikola Vukmanić, predsjednik Udruge Kunstbunker, koja organizira ovaj festival.

Zbog svog kulturnog djelovanja Vukmanić je u srijedu primio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća javno priznanje Grada.

Po završetku sjednice Vukmanić i kipar Ivan Fiolić, najpoznatiji po tome što je izradio mostarski spomenik Brucea Leeja, otkrili su Fiolićevu skulpturu ispred sjedišta Grada kao još jedan poklon Kunstbunkera Dugoj Resi.

I ove godine izlaže u sklopu festivala, skupa s profesorom na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu Danielom Kovačom. Slikar Leonard Lesić će oplemeniti grad još jednim muralom za potrebe Kunstbunker street art galerije.

U slučaju kiše program se seli iz Parka vila u pothodnik pokraj željezničke postaje.

Udruga “Kunstbunker Duga Resa” festival provodi u sklopu projekta “Open Art 2016.” koji bi trebao završiti drugog prosinca jazz koncertom renomiranih austrijskih glazbenika Edi Nulz u Gradskom Kazalištu Zorin dom.

– Oni koji smatraju da u provinciji ne može živjeti umjetnost, grdno se varaju – poručuje Vukmanić.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Grada Duga Resa, Karlovačke županije, Karlovačkog, tvrke Aqauestil, Beltor, Tehnovod, Termo centar, Elko, Hotel Duga Resa, Ljevaonice Duga Resa.