Danas tribina: Karlovac urbanistički uređen ili neuređen?

Autor: Marin Bakić

Danas s početkom u  18 sati u Knjižnici za mlade održava se rasprava “Karlovac – urbanistički uređen ili neuređen?” s uvodnim predavanjem arhitektice Tatjane Basar, predsjednice Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac.

Rođena je u Karlovcu 27. svibnja 1971. godine. S odličnim uspjehom završava Gimnaziju Karlovac 1989. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 19. prosinca 1995. godine s temom “Urbanističko rješenje prostora desne obale Kupe u Karlovcu”. Zaradila je odličnu ocjenu i najbolji prosjek ocjena u generaciji.

Tijekom studija više od godinu dana radi u Institutu za povijest umjetnosti na ahitektonskim snimcima i obnovi spomenika kulture, te izradi urbanističko-konzervatorskih studija. Od 16. siječnja 1996. do 31. travnja 2000. godine radi u tvrtki “ADF d.o.o.” u Karlovcu, te kao projektant suradnik, odnosno kao član stručnog tima sudjeluje u izradi projektne i urbanističke dokumentacije. Od 1. svibnja do 2. studenog 2000. zaposlenik je Projektnog biroa NIMBUS d.o.o. iz Karlovca na mjestu odgovornog planera i projektanta. Od 03. studenog 2000. radi u vlastitoj tvrtki Projektni biro 2A d.o.o. za arhitekturu i urbanizam iz Karlovca.

Upisana je u Imenik ovlaštenih arhitekata pod rednim brojem 2107, s danom upisa 16.02.2000. Od 2005-2009. je predsjednica Kluba arhitekata u DAGGK-u, te član Predsjedništva Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i član Predsjedništva Razreda arhitekata tadašnje Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu (HKAIG). Član Predsjedništva UHA-e je ponovno od 2011. godine, od kada je i predsjednica Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovca (DAGGK).

Rasprava se se provodi u sklopu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja” kojeg provode Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX, Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka i Grad Karlovac, a financira se iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt, čija je vrijednost 162.311,14 kuna, jača kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva za uspostavu javno civilnog partnerstva s lokalnom samoupravom po pitanju održivog upravljanja povijesno/kulturnom baštinom – gradskom jezgrom.