Prijavite na natjecanje svoju ideju iz društvenog poduzetništva

Autor: Marin Bakić

Koper. Foto: Bob Ramsak. Izvor: https://www.flickr.com/photos/brightblightcafe/

U svrhu poticanja razvoja društvenog poduzetništva na području Karlovačke županije Razvojna agencija Karlovačke županije Karla poziva udruge civilnog društva da pošalju svoju ideju društvenog poduzeća na izbor najbolje koji se odvija u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja kroz društveno poduzetništvo. Projekt se sufinancira iz programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova vrijednost je 519.362,93 eura. Od tog iznosa, iz europskog fonda se financira 85 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Nositelj projekta je Regionalni razvojni center Koper, a osim Karle partneri su Istarska razvojna agencija Ida, Središče Rotunda iz Kopra, Regionalna razvojna agencija Notranjsko–kraške regije Zeleni kras, Razvojni center Novo mesto, Regionalna razvojna agencija Posavje, te Regionalna razvojna agencija Porin iz Rijeke.

Najbolje ocijenjeni prijedlog ideje za pokretanje društvenog poduzeća dobit će na raspolaganje stručnjaka za poslovni plan koji će mu pomoći napraviti poslovni plan prema propisanoj metodologiji, a imat će mogućnost i javnog predstavljanja svoje ideje putem promocijskog filma.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. listopada 2015. do 14 sati.