U subotu nastup Millycent

Nagrađivana austrijska glazbenica održat će koncert u Gradskom kazalištu "Zorin dom" u Karlovcu u organizaciji Udruge za promicanje kulture i umjetnosti "Kunstbunker Duga Resa"

Autor: Marin Bakić

U subotu u 20 sati će se u Gradskom kazalištu “Zorin dom” u Karlovcu u sklopu projekta “Open Art 2023.” kojega provodi Udruga za promicanje kulture i umjetnosti “Kunstbunker Duga Resa” održati koncert nagrađivane austrijske glazbenice Millycent koja kombinira disko-hitove s novim stihovima, ritmovima i harmonijama. Njezine interpretacije poznatih pjesama se opisuju kao “lutanje u komediju i apsurd slobodnog tonaliteta”. Njezino spajanje slobodne improvizacije džeza, disko-popa, mačističkih stihova iz 1960-ih i feminizma, hip-hopa, swinga i čudnih zvukova ostavlja dojam kod raznolike publike.

Kritičarka Arianna Fleur Alfreds je zapisala da zadivljujućim pristupom glazbi prisvaja pjesme koje tumači, bez obzira koliko te pjesme bile općepoznate. “Millycent je krajnje osvježavajuća. Njezina radost stvaranja i nastup zadivljuju, njezina drskost je divna, a muzikalnost fantastična”, navela je A. Fleur Alfreds.

Pokrovitelji su Austrijski kulturni forum iz Zagreba, Županija karlovačka i Gradsko kazalište “Zorin dom”.