Mariju Pušiću s KAportala priznanje FIJET-a

Nagrađen je za reportažu "Skriveni sjaj nadohvat ruke"

Autor: Miroslav Katić

Novinar KAportala Mario Pušić dobitnik je posebnog priznanja za posebne reportaže i nove trendove objava za reportažu s Petrove gore u rubrici “Skriveni sjaj nadohvat ruke” Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET Croatia.

Priznanje mu je dodijeljeno u četvrtak u Zagrebu.

Isto priznanje dodijeljeno je i Radio Sljemenu za posebne turističke emisije o Zagrebu te Udruzi TV Student za reportažu o ljetnoj novinarskoj akademiji i Solunu.

Željko Žutelija dobio je nagradu Marko Polo Grand Prix za domaće novinare za knjigu “Moj Zagreb – najljepši grad na svijetu”. Plakete s likom Marka Pola za izvrsnost reportaža i putopisa dobili su Petra Somek, Paula i Đelo Jusić, Željko Marušić, Slobodan Kadić, Denis Mahmutović i Vladimir Kumbrija.

Novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab dobitnik je nagrade “FIJET Tolerance” koja se dodjeljuje osobama iz javnog života koje doprinose razumijevanju, različitosti kultura i razbijanju predrasuda.

Vojko Pleština, direktor Međunarodnog turističkog filmskog festivala u Solinu, dobio je zahvalnicu za izuzetan doprinos i partnerstvo u realizaciji projekta “Marko Polo”.

*naslovnu fotografiju ustupio Slobodan Kadić