Do 5. prosinca otvorena izložba “Srce tame”

Autor Zoltan Novak je rođen 1963. godine u Zagrebu. Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine, a od 2004. na istoj visokoškolskoj ustanovi je predavač

Autor: Marin Bakić

“Slikarstvo Zoltana Novaka je i iskreno, za njega osobno neophodno, a za promatrača utješno. U svojem se slikarstvu s vječno bremenitom stvarnošću i bori i mili pa poticaji za baš tu i takvu sliku stižu iz osobnog, budnog i plemenitog, unutarnjeg svijeta sazdanog od emocija, sjećanja, doživljaja kvartovske i globalne svakodnevice, prepoznavanja srodne etike i zapitanosti u djelima književnosti, filma, glazbe”, ocjenjuje viša kustosica Gradskog muzeja Karlovac stvaralaštvo likovnog autora koji je predstavljao Hrvatsku na 53. bijenalu u Veneciji, a koji do 5. prosinca izlaže u Galeriji “Vjekoslav Karas” u Karlovcu u sklopu izložbe “Srce tame”.

Novak je rođen 1963. godine u Zagrebu. Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine, a od 2004. na istoj visokoškolskoj ustanovi je predavač.

Na otvorenju karlovačke izložbe u srijedu, uz mnoštvo posjetitelja, bili su i ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Koržinek te jedan od njezinih prethodnika Božo Biškupić.