U petak i subotu Kunstbunker festival

U Parku vila u Dugoj Resi niz jazz koncerata, književna večer, izložba i dvije umjetničke instalacije

Autor: Marin Bakić

U petak i subotu se u Parku vila u Dugoj Resi održava 13. Kunstbunker Music & Art festival, kojega organizira Udruga Kunstbunker Duga Resa.

“Festival je međunarodni umjetnički i društveno angažiran projekt kojeg Udruga Kunstbunker Duga Resa provodi u okviru projekta ‘OPEN ART 2021.'”, kaže predsjednik Kunstbunkera i umjetnički direktor festivala Nikola Vukmanić.

Festivalski program započinje u petak u 20 sati koncertom glazbenog sastava „Tringuali Zona“ a nakon toga slijede koncerti “Duo 4675“ u 21 sat i koncert“ Sunrise Session Collective“ u 22 sata.

Istoga dana će biti postavljena skupna izložba slika Mateje Boljar, Leonarda Lesića, Irene Polović i samoga Vukmanića koja se može razgledati za trajanja festivala, a u parku će biti i dvije instalacije Vukmanića i Daniela Kovača.

“U subotu 3. srpnja s početkom u 20 sati književnica Darija Žilić i književnik Marijan Grakalić publici će predstaviti svoje stvaralaštvo, a nakon toga će publika moći uživati u jazz koncertima „Sonic Diptych“ u 21 sat te nakon toga koncertu glazbenog sastava „White Hats“ koji počinje u 22 sata”, najavljuje Vukamanić.

“Kunstbunker Music & Art Festival društveno je angažiran umjetnički projekt i socijalna skulptura koju voditelj projekta i umjetnik Nikola Vukmanić realizira u suradnji s Udrugom „Kunstbunker Duga Resa“, a s namjerom da u lokalnoj zajednici na inovativan i kvalitetan način oplemeni kulturni život”, dodaju iz Kunstbunker Duga Resa i ističu da su sva događanja besplatna za posjetitelje.

Festival financijski pomažu Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum Zagreb i Karlovačko, medijski pokrovitelji su Radio Mrežnica, KAportal i portal Aktiviraj Karlovac.

U proteklih 12 godina festivala Udruga „Kunstbunker Duga Resa“ realizirala je preko 80 izrazito kvalitetnih kulturnih programa u suradnji s više od 250 umjetnika iz zemlje i inozemstva. Festival je izrazito ponosan na dugogodišnju suradnju s bivšim i sadašnjim studentima Kunstuniverziteta Graz. Dugoročni cilj festivala je da u suradnji s Kunstuniverzitetom Graz i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba, u Dugoj Resi i Karlovcu uspostavi umjetnički rezidencijalni projekt obrazovnog tipa.

Nikola Vukmanić