Zahtjev za ispravak informacije: Ljigavac Gerovac (II)

Na ostale teške uvrede koje se iznijeli, nazivajući ga ljigavcem, kvaziintelektualnim pozerom, slaboumnim čovjekom, osobom koja se bavi totalitarnim praksama i slično, gospodin Gerovac se neće posebno očitovati, iako se radi o uvredama osobne prirode koje nemaju nikakvo utemeljenje u njegovom novinarskom radu. Mišljenje struke o gospodinu Gerovcu i njegovu i njegovim tekstovima dokazuju novinarske nagrade koje je primio od Hrvatskog novinarskog društva, kao i povjerenje koje već godinama uživa u Večernjem listu, jednom od najvećih i najutjecajnijih medija u Hrvatskoj

Autor: Vanja Jurić

Dana 29. prosinca 2020. godine, na portalu Aktiviraj Karlovac!, objavili ste članak Marina Bakića pod naslovom “Loncu poklopac: Ljigavac Gerovac”, u kojem ste iznijeli netočne informacije o Goranu Gerovcu, kojega zastupam kao odvjetnica.

U članku, između ostalog, iznosite teške optužbe o navodnoj ulozi mog klijenta u ukidanju dopisništva Večernjeg lista u Karlovcu, navodeći da se hranio strahom novinara i poticao njihovu poslušnost, da je njegova uloga u dopisništvu bila zloćudna, da je obesmislio karlovačku redakciju Večernjaka koja je njegovom zaslugom i ukinuta te da je redakciju podredio interesima politike, odnosno interesima tajnice Karlovačke županije.

Gerovac, što će potvrditi i svi njegovi nadređeni, nije imao nikakve veze s gašenjem dopisništva Večernjeg lista u Karlovcu. Gerovac nikada nije bio član upravljačkih struktura Večernjeg lista, a odluku o ukidanju dopisništva donijela je uprava. Gerovac, od 2011. godine, nije povezan s radom dopisništva u Karlovcu, budući da je tada preuzeo druge zadatke u Večernjem listu. Od 2011. godine, radio je na radnim mjestima izvršnog urednika magazina Forum, urednika u desku i urednika Ljetne panorame, a nakon 2015. godine, na mjestu urednika kulture i urednika magazina Obzor. Budući da je dopisništvo u Karlovcu ukinuto odlukom uprave, i to 2015. godine – dakle četiri godine nakon njegovog odlaska iz Karlovca, jasno je da na to nije mogao imati ikakvog utjecaja. Urednici Večernjeg lista o takvoj odluci nisu imali nikakvih izravnih saznanja niti se o tome raspravljalo na uredničkim kolegijima.

Suprotno navodima vašeg članka, gospodin Gerovac je i dalje u izuzetno dobrim odnosima s kolegama iz Večernjeg lista i bivše karlovačke redakcije pa su potpuno netočne vaše tvrdnje, prema kojima se navodno “hranio” njihovim strahom i podčinjavao ih na bilo koji način. Irena Gerovac-Zrnić, tajnica Karlovačke županije koju spominjete u članku, ni na koji način nije utjecala na rad dopisništva, što je poznato svim urednicima koji su, u različitim fazama, radili u Karlovcu.

Na ostale teške uvrede koje se iznijeli, nazivajući ga ljigavcem, kvaziintelektualnim pozerom, slaboumnim čovjekom, osobom koja se bavi totalitarnim praksama i slično, gospodin Gerovac se neće posebno očitovati, iako se radi o uvredama osobne prirode koje nemaju nikakvo utemeljenje u njegovom novinarskom radu. Mišljenje struke o gospodinu Gerovcu i njegovim tekstovima dokazuju novinarske nagrade koje je primio od Hrvatskog novinarskog društva, kao i povjerenje koje već godinama uživa u Večernjem listu, jednom od najvećih i najutjecajnijih medija u Hrvatskoj.

Može prihvatiti neslaganje, pa i teške kritike svog javnog rada i svojih tekstova, međutim Bakić ne kritizira njegovo javno djelovanje, već iznosi neistinite konstrukcije koje nemaju nikakvo utemeljenje u činjenicama.