U subotu predstavljanje KLFM radija zajednice uz odličnu svirku

Nastupaju bendovi Nellcote i Brujači iz Zagreba, Ichabod iz Karlovca te splitski sastav RØLØ

Autor: Denis Mikšić

U subotu s početkom u 20 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma započinje, u okviru programa „Radio na cesti“, predstavljanje mrežnog radija zajednice KLFM s nastupom bendova Nellcote i Brujači iz Zagreba, Ichabod iz Karlovca te splitskog sastava RØLØ.

Cijeli program će se prenositi na internetskim stranicama ili kabelskim radijskim kanalom.

Projekt “Radio na cesti” provodi se već pet godina i u proteklo vrijeme je postao prava, glazbena, turneja kroz koju se kroz male dnevne festivale predstavlja vrijedna, ali skrivena imena domaće nezavisne glazbe. Ove godine se uz glazbenu promociju, uključuje i mlade dizajnere koji rade na grafičkim oblikovanjima i dizajnu digitalnih i tiskanih promotivnih materijala koja daju posebno obilježje svakom od dosadašnjih i budućih koncertnih aktivnosti kroz projekt „Radio na cesti“.

Sastavni dio svakog događaja i dalje je radionica kroz koju se zainteresiranima približuje ideja radijskog emitiranja i proizvodnje programa, ali i objašnjava na koji način funkcionira KLFM organizacija, na koji način se pokreće i sudjeluje u projektu radija zajednice.

Svaki događaj, kao i do sada, prenosi se s terena i uživo.

Projekt „Radio na cesti“ provodi provodi istoimena organizacija iz Splita u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih Split, Platformom Doma mladih Split, te udrugama KA-MATRIX – Karlovac i Alfa Albona iz Labina uz potporu Ministarstva kulture, Grada Zagreba – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / projekt Centri znanja.