Eko Pan i Naklada Šumek otvaraju vrata zajedničkih prostorija

U petak na adresi Radićeva 12 od 18.30 može se razgledati novo mjesto u Karlovcu za mnoštvo sadržaja, od Zelene knjižnice, preko radionica, predavanja i izložbi, do knjižnice igračaka

Autor: Denis Mikšić

Udruga za zaštitu okoliša i prirode “Pan” i Naklada Šumek u petak u 18.30 sati svečano otvaraju nove prostorije koje dijeli s tvrtkom “Naklada Šumek” na karlovačkoj adresi Radićeva 12.

  • Ovaj zajednički prostor biti će mjesto za čitanja, druženja, učenje i kreativnost, s temama pozitivnog odnosa prema okolišu, prirodi, sebi i drugima. U prostoru će tako redovno raditi ured udruge, servis Zeleni telefon i Panova Zelena knjižnica – Bilbiopan. Osobito smo sretni što otvaramo i eko knjižnicu igračaka, prema modelu Ekološke udruge Krka Knin. Imati ćemo mali azil za biljke, kutak za recikliranje i uzmi/ostavi policu. Zajedno i odvojeno, Pan i Šumek održavati će izložbe, predavanja, edukativne i kreativne radionice, tečajeve, sekcije, čitanja i pripovijedanja. Želja nam je prostor učiniti ugodnim i korisnim tematskim društvenim mjestom – kaže Ivana Francišković, predsjednica Pana.

“Pozivamo građane da dođu, zavire, doniraju igračku za eko knjižmnicu igračaka i proslavite s nama ovaj veliki korak za nas”, dodaje.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva pruža Panu institucionalnu podršku. Oni koji žele dodatno pomoći financijski udruzi to mogu napraviti uplatom na IBAN: HR1124000081107214313.

Naslovna fotografija: Uređenje prostorija uoči otvaranja (izvor: Eko Pan)