U utorak počinju 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival

Autor: Marin Bakić

Izvor: Hrvatski filmski savez

U Gradskom kazalištu “Zorin dom” u utorak s početkom u 21 sati otvaraju se 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival koji su u znaku bicikla.

  • Svečano otvorenje kreće u 21 sat, u Gradskom kazalištu Zorin Dom. Svim ljubiteljima filmske umjetnosti Revija i Festival nude nezaboravno filmsko iskustvo, a posjetitelje očekuju i projekcije na vodenom zidu. Tako ćemo po prvi put u Karlovcu imati priliku pogledati ovaj svjetlosni spektakl s trodimenzionalnim prikazima – najavljuje Ines Jokoš iz Hrvatskog filmskog saveza.

Program će voditi Luka Bulić, a prikazat će se i film “Žena zmaj” Ivane Sansević, dok će nakon toga u Kazališnoj kavani nastupiti grupa 4head.

Organizatori su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, a pokrovitelji Hrvatski audio-vizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Karlovac, Karlovačka županija i Turistička zajednica Karlovca. Pomažu i Gimnazija Karlovac te Zajednica tehničke kulture Karlovca.

Program traje do subote, a ovo je raspored za utorak:

11.00, Gradski muzej: Najbolje iz dječje filmske kuhinje
12.00 – 18.00: GK Zorin dom: radionički program za Karlovčane: sedam svjetskih problema – sedam rješenja (IYMS)
18.00, Gradski muzej: predstavljanje Tandem bicikl
19.30, ispred GK Zorin Dom: piknik + speeddating
21.00, Zorin Dom: Svečano otvaranje + “Žena Zmaj” (dokumentarac Ivane Sansević o tri djevojke koje su se godinama borile s anoreksijom i bulimijom; to je priča i o svima nama koji često zaboravljamo koliko vrijedimo i koliko zapravo možemo.)
22.30, Kazališna kavana: zabavni program uz grupu 4head