Na Maloj sceni izložba/instalacija “Odjeb je lansiran”

Autor: Marin Bakić

U petak se na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu s početkom u 19.30 sati otvara jednodnevna izložba i instalacija “Odjeb je lansiran” Marija Dimića iz Koprivnice.

Ciklus aktova inspiriran je istoimenom pjesmom splitskog sastava The Beat Fleet koji je autoru i autorizirao prava korištenja za ovaj rad. Izložbu, odnosno instalaciju čine ženski aktovi rađenim kolaž tehnikom koristeći novinske članke – objašnjava Denis Mikšić iz Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX koja unutar projekta”Nova kultura – Hibridni grad .015″ organizira ovaj događaj.

Projekt podržavaju Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture i Grad Karlovac, a izložba i instalacija se organizira konkretno unutar programa intervencija u javnom prostoru “404 (Not Found)”.

– Dimić je za izradu koristio originalne naslove političkih afera objavljenih u dnevnom tisku te ih povezivao u provokativne aktove koji su također objavljeni u tisku kako bi naglasio crtež, a ujedno i ukazao na većinu političkih afera koje su u vrijeme nastanka rada, 2014. godine, bile u fokusu javnosti – dodaje Mikšić.

Dimić je profesor je likovne kulture. Diplomirao je u klasi grafike Dubravke Babić i klasi metodike Emila Roberta Tanaya. Likovni je pedagog zaposlen u dvjema osnovnim školama. Od 2011. godine je član Udruge Atelieri Koprivnica koja okuplja akademske umjetnike iz tog grada. Višekratno je do sada samostalno i skupno izlagao u Hrvatskoj.