U subotu i nedjelju u Dugoj Resi 16. izdanje Kunstbunker Music & Art festivala

Autor: Marin Bakić

U subotu i nedjelju se ispred Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi održava u organizaciji Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Kunstbunker Duga Resa 16. izdanje Kunstbunker Music & Art Festivala, a u sklopu 8. Open Arta, socijalne skulpture Nikole Vukmanića i Leonarda Lesića.

U subotu se u 18.30 sati otvara skupna izložba likovnih umjetnika Siniše Reberskog, Ivana Fijolića, Daniela Kovača, Ivice Malčića, Lesića, Igora Lenarda i Vukmanića. Reberski, Kovač i Fijolić su profesori na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a Malčić je dobitnik Nagrade “Vladimir Nazor”.

U 19 sati književnica Darija Žilić održava predavanje “Literarna vožnja Irene Lukšić”, a zatim slijede u 20 sati koncerti kvarteta Hrvoja Kralja kojega čine diplomanti s Umjetničkog univerziteta u Grazu i Harvas Jam Patrol u 21.

U nedjelju 27. listopada u 18.30 sati umjetnički performans izvodi radijski voditelj, pisac i komičar Damir Valent, u 19.15 sati se održava koncert ponajboljih domaćih džez sastava Replikanti i u 20.15 Kozmodrum.

Uz realiziranje skupne izložbe slika i skulptura u vanjskom prostoru ispred POU Duga Resa biti će realizirane i dvije umjetničke instalacije.

Ulazak na sva događanja je besplatan.

Pokrovitelji festivala su Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum, Pučko otvoreno učilište Duga Resa, Karlovačko i Turistička zajednica područja četiri rijeke.