U Karlovcu završena provedba 26. izdanja Škole medijske kulture “Doktor Ante Peterlić”

Bilo je više od stotinu sudionika

Autor: Marin Bakić

U nedjelju je završeno 26. Škola medijske kulture “Doktor Ante Peterlić” u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, koja se provodila u Karlovcu od 17. kolovoza, a u subotu su održane projekcije radioničkih filmova i izložba fotografija te su predstavljeni rezultati radionica.

Organizacija je izvijestila u ponedjeljak da su rezultat provedenih programa brojni multimedijski radovi i kratkometražna filmska ostvarenja te da je prezentacija programskog sadržaja polazničkih radova popraćena kritičkim osvrtima filmskog montažera i redatelja Damira Čučića, kao i da su predstavljeni filmovi nastali u radionici dokumentarnog filma pod vodstvom Tomislava Mršića, radionici igranog filma pod vodstvom Davida Gaše, radionice animiranog filma pod vodstvom Petre Zlonoge i radionice eksperimentalnog filma pod vodstvom Marinka Marinkića. Radionice kamere i snimanja su vodili Boris Poljak i Dinka Radonić, radionice montaže Ivana Fumić, radionice fotografije Darije Petković, radionice podkasta Ljubica Letinić, a radionice sadržaja za društvene mreže Filip Dizdar

Na ovogodišnjoj Školi medijske kulture “Doktor Ante Peterlić” predstavljeni su i seminarski programi prvog i drugog stupnja te novi program “Mediji u školi”.

“Iako je prvo karlovačko izdanje Škole službeno završeno, program se ponovo vraća u Pulu, i to do petka. Drugim gostovanjem Škole u Puli obuhvaćeni su seminarski program te radionice igranog filma, dokumentarnog filma, eksperimentalnog filma, kamere i snimanja te montaže”, najavili su organizatori.

Dodali su da je ove godine sudjelovalo više od stotinu polaznika.

Školu financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Karlovac, Grad Pula, Županija istarska, Grad Osijek, Županija osječko-baranjska, Agencija za elektroničke medije i Zaklada “Kultura nova”.

“Program Škole održava se uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, a temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje“, napomenuli su organizatori.