U Gradskom kazalištu “Zorin dom” nastupila MillyCent

Izrazila je zadovoljstvo što nastupa u "tako velikom i lijepom kazalištu" te scenografijom koju je osmislio likovni i konceptualni umjetnik te predsjednik "Kunstbunkera" Nikola Vukmanić

Autor: Marin Bakić

U Gradskom kazalištu “Zorin dom” u Karlovcu u sklopu projekta “Open Art 2023.” kojega provodi Udruga za promicanje kulture i umjetnosti “Kunstbunker Duga Resa” održan je jednosatni koncert nagrađivane austrijske glazbenice MillyCent koja kombinira disko-hitove s novim stihovima, ritmovima i harmonijama. 

Njezine interpretacije poznatih pjesama se opisuju kao “lutanje u komediju i apsurd slobodnog tonaliteta”. Njezino spajanje slobodne improvizacije džeza, disko-popa, mačističkih stihova iz 1960-ih i feminizma, hip-hopa, swinga i čudnih zvukova ostavlja dojam kod raznolike publike. 

Kritičarka Arianna Fleur Alfreds je zapisala da zadivljujućim pristupom glazbi prisvaja pjesme koje tumači, bez obzira koliko te pjesme bile općepoznate. “MillyCent je krajnje osvježavajuća. Njezina radost stvaranja i nastup zadivljuju, njezina drskost je divna, a muzikalnost fantastična”, navela je A. Fleur Alfreds. 

MillyCent je izrazila zadovoljstvo što nastupa “Zorin domu”, odnosno u “tako velikom i lijepom kazalištu” te scenografijom koju je osmislio likovni i konceptualni umjetnik te predsjednik “Kunstbunkera” Nikola Vukmanić.

Pokrovitelji su Austrijski kulturni forum iz Zagreba, Županija karlovačka i Gradsko kazalište “Zorin dom”.

Direktorica Austrijskog kulturnog foruma Marina Chrystoph je izrazila također zadovoljstvo organizacijom i napomenula da “Kunstbunker Duga Resa” i Austrijski kulturni forum uspješno surađuju već 15 godina.

Ulaz je bio besplatan.