Započeo 15. Kunstbunker Music & Art Festival

Capisconne trio je imao svoj prvi nastup u sastavu Ivan Kapec na gitari, Mak Murtić na saksofonu i Bruna Matić na bubnjevima upravo u petak. Nakon njih je nastupio kvartet Jerka Jurina kojega čine Jerko Jurin na bubnjevima, Luka Čapeta i Pavle Jovanović na gitarama te Hrvoje Kralj na basu

Autor: Marin Bakić

Prvog dana 15. Kunstbunker Music & Art festivala kojega u Dugoj Resi organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti “Kunstbunker Duga Resa” nastupili su u petak novinar, književnik i radijski voditelj s Damir Valent s kombinacijom komičarskog nastupa i književne večeri, a potom su održana tri džez-koncerta.

Capisconne trio je imao svoj prvi nastup u sastavu Ivan Kapec na gitari, Mak Murtić na saksofonu i Bruna Matić na bubnjevima upravo u petak. Nakon njih je nastupio kvartet Jerka Jurina kojega čine Jerko Jurin na bubnjevima, Luka Čapeta i Pavle Jovanović na gitarama te Hrvoje Kralj na basu.

Tradicionalno se na kraju prvog dana festivala održavaju posebne svirke s glazbenicima iz različitih bendova, takozvani Sunrise Sessions, pa je tako bilo u petak kada su na pozornici zajedno nastupili B. Matić, Murtić, Čapeta i Kralj.

U subotu, drugog dana festivala, nastupaju Trio Davora Doležala s početkom u 21 sat, a s početkom u 22 sata Magic Jam Invaders.

Likovni umjetnici Nikola Vukmanić i Leonard Lesić vode radionice grafita i radi se mural posvećen književnici Ireni Lukšić.