U četvrtak predstavljanje knjige “Od miljokaza i krajputaša do sunčanih ura”

Recenzent Tomislav Beronić kaže da autor Goran Majetić čini "izvanredno dobro argumentirani otklon od ideologizirane povijesti Karlovca i njegove okolice kojoj smo svjedočili desetljećima, a u nekim stvarima čak i više od stoljeća”

Autor: Miroslav Katić

U četvrtak s početkom u 18 sati će se u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu predstaviti najnovija knjiga Gorana Majetića “Od miljokaza i krajputaša do sunčanih ura. Spomenici povijesnih cesta Karoline, Jozefine i Lujzijane u Karlovcu i okolici”.

“Majetić – pisac, novinar, aktivista civilnog društva, slobodni istraživač, urednik portala Budni Div, obilazi, otkriva i promiče povijesne znamenitosti šire okolice Karlovca, a posljednjih godina i Like, Velebita, pa je tako i nastala ova nova knjiga”, navode u karlovačkoj knjižnici.

Recenzent Tomislav Beronić kaže da autor čini “izvanredno dobro argumentirani otklon od ideologizirane povijesti Karlovca i njegove okolice kojoj smo svjedočili desetljećima, a u nekim stvarima čak i više od stoljeća”.

Promocija se održava u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.