“Semafor” u petak u Zagrebu, u subotu u Karlovcu

Prihod od karlovačke izvedbe predstave koja progovara o autizmu je namijenjen je Udruzi za inkluziju i promicanje kvalitete življenja djece i mladih s teškoćama "Frendofon"

Autor: Marin Bakić

U petak s početkom u 20 sati u zagrebačkom kazalištu “Vidra” gostuje predstava “Semafor” Gradskog kazališta “Zorin dom” iz Karlovca, a ista se predstava igra i sutradan u Karlovcu, također s početkom u 20 sati, a prihodi od te izvedbe su namijenjeni Udruzi za inkluziju i promicanje kvalitete življenja djece i mladih s teškoćama “Frendofon”.

“Ovo je priča o raspadanju i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila, i to u policijskoj stanici, ali zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami. Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želimo na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi”, najavljuju iz “Zorin doma”.

Predstava je nastala po tekstu Petre Cicvarić. Režiser je Peđa Gvozdić. Asistentica redatelja Maja Huber je zadužena za scenski pokret. Scenografiju potpisuje Ivan Botički, a kostimografiju Morana Petrović. Glume Andro Damiš, Ana Šantar, P. Cicvarić, P. Gvozdić, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Nikola Nedić i Lovorka Trdin.