Zahtjev za ispravak objavljenih informacija: DAGGK protiv građevinske za Hotel “Korana” (II)

Nikakav arhitektonsko-urbanistički natječaj za gradnju hotela na navedenoj parceli, koja je u privatnom vlasništvu, nije niti je ikad bio potreban. To što je ova činjenica potpisnicima priopćenja DAGGK nepoznata ili je svjesno ili namjerno ignoriraju sasvim dovoljno govori o njihovoj stručnosti, ali i pravim razlozima izdavanja ovakvog priopćenja. Ti razlozi očito su politikantski i proistječu iz osjećaja profesionalne, ali i svake druge zavisti te nikakve veze sa stručnošću nemaju

Autor: Fran Olujić

Sukladno odredbama članaka 22. i 40. Zakona o medijima, obraćam Vam se u svojstvu punomoćnika trgovačkog društva Lana commerce d.o.o. iz Karlovca te tražim ispravak netočnih informacija objavljenih na internetskom portalu Aktiviraj Karlovac u tekstu pod naslovom “DAGGK protiv građevinske dozvole za Hotel ‘Korana’ i započete gradnje”.

U navedenom tekstu, koji zapravo predstavlja priopćenje Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, iznosi se čitav niz neistinitih, a u pojedinim dijelovima i posve apsurdnih tvrdnji u svezi gradnje hotela na zemljištu u vlasništvu moje stranke. Sve spomenute tvrdnje usmjerene su kako nanošenju štete interesima i ugledu moje stranke tako još i više ponovnim dovođenjem javnosti u zabludu u svezi projekta na Korani.

Posve je irelevantno što se DAGGK ili njegovi neimenovani članovi osjeća ili osjećaju „iznenađeno i ogorčeno izdavanjem građevinske dozvole i započetom gradnjom”. Isto je tako posve deplasirana, ali i duboko pretenciozna tvrdnja kako se radi o „skromnom i neinventivnom arhitektonskom rješenju”. Tko je to autore iz DAGGK postavio za arbitre tuđih arhitektonskih rješenja?!

DAGGK u svom priopćenju izrijekom tvrdi kako se radi o „nezakonitom djelovanju na Korani”. Ova je tvrdnja posebno opasna i zabrinjavajuća. Moja stranka ponovno ističe kako je uz sve navedeno spomenuta tvrdnja neistinita jer za sve zahvate na svojoj parceli posjeduje odgovarajuće dozvole. Do nekih od dozvola moja je stranka morala doći i nakon upravnosudskih postupaka, što je karlovačkoj javnosti već dobro poznato.

Argumente za svoju tvrdnju o nezakonitoj gradnji i nezakonitom djelovanju članovi DAGGK-a ovog će puta imati prilike iznijeti na sudu u odgovarajućim postupcima koje će moja stranka zbog ovog priopćenja pokrenuti.

S obzirom da je riječ o pitanju odnosno temi koja se više puta javno iznosila, moja stranka kao investitor ponovno naglašava da po pozitivnim propisima nikakav arhitektonsko-urbanistički natječaj za gradnju hotela na navedenoj parceli, koja je u privatnom vlasništvu, nije niti je ikad bio potreban. To što je ova činjenica potpisnicima priopćenja DAGGK nepoznata ili je svjesno ili namjerno ignoriraju sasvim dovoljno govori o njihovoj stručnosti, ali i pravim razlozima izdavanja ovakvog priopćenja. Ti razlozi očito su politikantski i proistječu iz osjećaja profesionalne, ali i svake druge zavisti te nikakve veze sa stručnošću nemaju.