Uređuju se društveni centar u Laušima i informatička radionica udruge invalida rada

Akcije se provode u sklopu projekta "Suradnjom i praksom do održive zajednice"

Autor: Miroslav Katić

U petak će se urediti informatička radionica Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Duga Resa, a dan nakon javna akcija uređenja Društvenog centra Lauši, najavljuje Udruga za društveni razvoj “KA-MATRIX”, a u sklopu projekta “Suradnjom i praksom do održive zajednice”, ukupne vrijednosti 474.563,71 kuna, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a kojega provode “KA-MATRIX” kao partneri te Pan, udruga za zaštitu okoliša i prirode i Udruga za promicanje multikulturalnosti i zdravih stilova života “Avadhuta”.

Koordinator tog projekta Denis Mikšić objašnjava da će akciju uređenja u Laušima voditi Razvoj održivog međuljudskog balansa iz Erdelja.

“Na akciji u DC Lauši će se kroz edukativno/praktične radionice učiti o uzgoju vlastite hrane kao odgovornoj pripremi za krizne situacije te iskustvenom radionicom steći uvid u način očuvanja mentalne stabilnosti u kriznim stanjima. Edukativnom radionicom prikazati će se kratki presjek razlika u načinu pripreme i reagiranja male ruralne sredine na krizna stanja u usporedbi s većim urbanim zajednicama temeljeno na iskustvima članova i volontera udruge ROMB. U praktičnom dijelu sudionici će naučiti kako urediti vrt – izraditi će se uzdignuta gredica, pripremiti kompost za zimu, malčirati te izvršiti ostale pripreme vrta za zimske mjesece”, najavljuje Mikšić.

U akciju su uključeni i Udruga Naš Turanj, stanovnici mjesnog odbora i Civilna zaštita Karlovac.