U utorak šetnja u sklopu projekta “Uključi ME!”

"Cilj projekta je i utjecati na sprečavanje osjećaja izoliranosti i usamljenosti. Baveći se planinarenjem i/ili šetanjem osoba postaje aktivna, ima društvo, ispunjeno slobodno vrijeme, ruši predrasude te pridonosi inkluziji. Ovim želimo osobe s invaliditetom potaknuti da ojačaju te povežu s drugima u druženju i razgovoru i obogate društveni život. Kroz fizičku aktivnost mogu sklopiti nove kontakte i poznanstva što potiče motivaciju, potiskuje osjećaj manje vrijednosti i potiče osjećaj pripadnosti", kaže Sanda Špec, predsjednica Udruge za oboljele od mijalgičkog encefalomijelitisa, disautonomije i fibromialgije, koja i provodi projekt

Autor: Miroslav Katić

U utorak s početkom u 17.30, u sklopu projekta “Uključi ME!”, ispred Slatkovodnog akvarija i muzeja rijeka “Aquatika” u Karlovcu počinje jednosatna šetnja do Gradskog kazališta “Zorin dom” kroz karlovačke parkove ne bi li se oni s invaliditetom uključili u zajednicu, odnosno ne bi li se istaknula potreba za time i za njihovom ravnopravnošću s ostalima.

“Cilj projekta je i utjecati na sprečavanje osjećaja izoliranosti i usamljenosti. Baveći se planinarenjem i/ili šetanjem osoba postaje aktivna, ima društvo, ispunjeno slobodno vrijeme, ruši predrasude te pridonosi inkluziji. Ovim želimo osobe s invaliditetom potaknuti da ojačaju te povežu s drugima u druženju i razgovoru i obogate društveni život. Kroz fizičku aktivnost mogu sklopiti nove kontakte i poznanstva što potiče motivaciju, potiskuje osjećaj manje vrijednosti i potiče osjećaj pripadnosti”, kaže Sanda Špac, predsjednica Udruge za oboljele od mijalgičkog encefalomijelitisa, disautonomije i fibromialgije, koja i provodi projekt.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/Dik36fvHdPPTwKGw8