U utorak Neven Duić o Karlovcu u energetskoj tranziciji

Član je Odjela energetskih sustava Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Bavi se energetskom politikom i planiranjem, ublažavanjem klimatskih promjena, ekonomikom energetike, politikom održivog razvoja i planiranjem resursa i politikom istraživanja i inovacija

Autor: Marin Bakić

U Društvenom centru “Prostorija” u Karlovcu u utorak s početkom u 19 sati redovni profesor u trajnom zvanju s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu Neven Duić održat će predavanje “Karlovac u energetskoj tranziciji”.

Član je Odjela energetskih sustava Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Bavi se energetskom politikom i planiranjem, ublažavanjem klimatskih promjena, ekonomikom energetike, politikom održivog razvoja i planiranjem resursa i politikom istraživanja i inovacija.

Sveučilište u Zagrebu mu je 2008. godine dodijelilo Nagradu za unapređenje međunarodnih odnosa ostvarenih u okviru međunarodnog znanstvenog projekta, 2017. je dobio Nacionalnu nagradu za značajna znanstvena postignuća u 2016. godini na području tehničkih znanosti, a 2018. godine je dobio Veliku medalju fakulteta za izuzetan doprinos unapređenju rada, razvoju i promociji.

Društveni centar “Prostorija” je uređen i otvoren u sklopu projekta “Partnerstvo za prostor” Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih “Carpe Diem”. Osim za organizacije civilnog društva, Društveni centar „Prostorija“ otvoren je i za širu javnost, za zainteresirane građane, a kroz ova tematska predavanja vjerujemo da će građani upoznati prostor i dalje ga koristiti za informiranje, ali i sudjelovati u kreiranju sadržaja.

Projekt “Partnerstvo za prostor”; UP.04.2.1.07.0159 ukupne vrijednosti 1.757.330,43 kuna je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.493.730,87 kuna (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 263.599,56 kuna (15%). Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.