U srijedu otvorenje izložbe Zlatka Kesera

U Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu bit će izloženi najnovije slike, skulpture i crteži ovog umirovljenog profesora Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i dobitnika Državne nagrade "Vladimir Nazor"

Autor: Miroslav Katić

U srijedu u 19 sati se u Galeriji “Vjekoslav Karas” u Karlovcu otvara izložba akademskog slikara Zlatka Kesera “Slike, crteži, skulpture” na kojoj će se predstaviti najnoviji radovi ovog umirovljenog profesora s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i dobitnika Državne nagrade “Vladimir Nazor” za životno djelo.

Kako precizira voditeljica Galerije “Vjekoslav Karas” i autorica izložbe Aleksandra Goreta, bit će izloženo 12 ulja na platnu velikih formata, sedam skulptura i opus crteža na temu šaha i šahovskih partija velemajstora.

Keser likovni jezik uspješno održava na granici figurativnoga i apstraktnoga. Na izložbi će, između ostaloga, biti prezentirana platna koja nastaju, i ciklički bivaju nadograđivana, u periodu od 2010. do 2022. godine, kao i zaigrane skulpture nastale kombiniranom tehnikom 2020. godine. Iako su Keseru crtanje i slikanje primarni mediji umjetničkog izražavanja, kroz dugogodišnju karijeru bavio se i fresko slikarstvom i ilustracijom, a bio je i dugogodišnji član Umjetničkog savjeta Galerije „Vjekoslav Karas“.

Aleksandra Goreta