U petak predavanje Vere Mitrović Vrbanac “Dragojla, ja i mi”

Dramska umjetnica govorit će o nastanku koreodrame "Drago mi je, Dragojla" koja je svoju premijeru imala 27. rujna u Zagrebačkom plesnom centru, te o svom shvaćanju Dragojle Jarnević i njezinoj današnjoj ulozi

Autor: Marin Bakić

U Društvenom centru “Prostorija”, Mije Krešića 4, u Karlovcu u petak 14. listopada s početkom u 19 sati karlovačka dramska umjetnica Vera Mitrović Vrbanac održat će predavanje “Dragojla, ja i mi” o nastanku koreodrame “Drago mi je, Dragojla” koja je svoju premijeru imala 27. rujna u Zagrebačkom plesnom centru, te o svom shvaćanju Dragojle Jarnević i njezinoj današnjoj ulozi.

Društveni centar “Prostorija” je uređen i otvoren u sklopu projekta “Partnerstvo za prostor” Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih “Carpe Diem”. Osim za organizacije civilnog društva, Društveni centar „Prostorija“ otvoren je i za širu javnost, za zainteresirane građane, a kroz ova tematska predavanja vjerujemo da će građani upoznati prostor i dalje ga koristiti za informiranje, ali i sudjelovati u kreiranju sadržaja.

Projekt “Partnerstvo za prostor”; UP.04.2.1.07.0159 ukupne vrijednosti 1.757.330,43 kuna je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.493.730,87 kuna (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 263.599,56 kuna (15%). Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.