Otvorena izložba Zlatka Kesera

Do 27. studenog se u Galeriji "Vjekoslav Karas" može razgledati 12 ulja na platnu velikih formata, sedam skulptura i crteži na temu šaha i šahovskih partija

Autor: Marin Bakić

U Galeriji “Vjekoslav Karas” u Karlovcu otvorena je u srijedu izložba akademskog slikara Zlatka Kesera “Slike, crteži, skulpture” koju posjetitelji mogu razgledati do 27. studenog, a koju čini 12 ulja na platnu velikih formata, sedam skulptura i crteži na temu šaha i šahovskih partija.

Akademska slikarica koja je ujedno i Keserova studentica s Akademije likovnih umjetnosti u Karlovcu te voditeljica Galerije “Vjekoslav Karas” Aleksandra Goreta je i autorica izložbe koja Keserovo stvaralaštvo prvi puta predstavlja Karlovcu.

“Profesor je bio skeptičan, no mislim da smo napravili dobar posao – od tri vrste radova smo izabrali ponešto. Trebali bismo imati još šest stranica da objavimo sve njegove nagrade. Vi ste, profesore, u stalnom likovnom procesu i trajat će do kraja života”, poručila je Goreta, a Keser nije htio govoriti na otvorenju.

Ovaj umirovljeni sveučilišni profesor i član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti rođen je 1942. godine u Zagrebu u kojemu završava studij slikarstva i poslijediplomski studij u klasi profesora Otona Postružnika. Postaje zatim suradnik majstorske radionice Krste Hegedušića, pa profesor na ALU. Dobio je 2015. godine Državnu nagradu “Vladimir Nazor” za životno djelo.