U utorak 27. filmska revija mladeži i 15. Four River Film Festival

Filmom "Divljaci" osnivača Kinokluba Karlovac bit će otvoren 4 River

Autor: Miroslav Katić

U utorak će na Foginovom kupalištu u Karlovcu biti svečano otvoreni 27. filmska revija mladeži i 15. Four River Film Festival, javlja organizator Kinoklub Karlovac

“Filmska revija mladeži nacionalna je manifestacija posvećena srednjoškolskom filmu, koja se do svojega 12. izdanja u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza selila iz grada u grad i mijenjala lokalnog priređivača. Od 2007. godine trajno je pod našom paskom naseljena u gradu na četiri rijeke. Godinu kasnije, na krilima uspjeha, isti je tim pokrenuo i međunarodnu inačicu Revije – Four River Film Festival. Obje manifestacije se od tada održavaju u Karlovcu i iz godine u godinu i kvalitativno i kvantitativno se uspinju na ljestvici uspjeha”, podsjeća Ksenija Sanković, tajnica Kinokluba Karlovac.

“U sklopu festivala kroz program ‘Žuti reflektor’ pratimo daljnji profesionalni razvoj mladih filmaša. Neki završe u tim vodama, dok neke karijera odvede u drugom, ali jednako uspješnom smjeru. Upravo u sklopu ovog programa predstavljamo mladog redatelja Daria Lonjaka, jednog od osnivača Kinokluba Karlovac. Ove godine festival otvaramo njegovim dugometražnim prvijencem – filmom ‘Divljaci’, dodaje.