U ponedjeljak izložba o karlovačkoj industriji

U Galeriji "Zilik" otvorena je do 12. rujna

Autor: Miroslav Katić

Udruga za društveni razvoj “KA-MATRIX” organizira treće izdanje izložbe “Industrija u galeriji” koja će biti otvorena u ponedjeljak u 19 sati u Galeriji “Zilik” u Karlovcu i na kojoj će biti prikazane fotografije i predmeti koje su građani ustupili za izlaganje te arhivski snimci iz fototeke Muzeja grada Karlovca na temu povijesti karlovačke industrije te predmeta koje je koristila i proizvodila.

“U izložbu se možete i dalje uključiti ustupanjem predmeta proizvedenih ili korištenih u karlovačkoj industriji, promotivnim materijalima, fotografijama, video materijalima, novinskim članicama. Prikupljeni materijali bit će dokumentirani u suradnji s Gradskim muzejom Karlovac u okviru dijela Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije. Svi prikupljeni predmeti bit će dokumentirani, izloženi i vraćeni vlasnicima nakon izložbe. Namjera je zadržati pažnju javnosti na industrijskom naslijeđu i podsjetiti građane na proizvode koji su izrađivani tijekom industrijske povijesti Karlovca”, kaže Denis Mikšić iz “KA-MATRIX-a” i podsjeća da su izložba i kustoski desk Virtualnog muzeja pokrenuti 2018. godine, te da je zbog velikog interesa javnosti, postojećih karlovačkih tvrtki i sudjelovanja građana odlučeno da se program nastavi u dvogodišnjem ritmu.

Izložba je otvorena do 12. rujna, a odvija se u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 022. u partnerstvu s Muzejima grada Karlovca i uz potporu Zaklade “Kultura nova”, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Županije karlovačke, te u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor”.