U četvrtak predstavljanje knjige Josipa Šuta

"Knjiga je prerasla u uzbudljiv izlet na koji pisac vodi događaje", stoji u predgovoru novinara i publicista Danka Plevnika

Autor: Miroslav Katić

U četvrtak s početkom u 19 sati u Gradskom kazalištu “Zorin dom” u Karlovcu bit će predstavljena knjiga karlovačkog putopisca Josipa Šuta “55 dana ekspedicije Latinskom Amerikom” u kojoj opisuje svoje boravke u Čileu, Peruu, Boliviji, Argentini, Paragvaju i Brazilu 1998. godine.

“Josipov ‘šutopis’ praćen je dnevnom aktivnošću njegovih ekspedicionističkih kolega, vodiča i pratitelja u svakoj od ovih šest latinoameričkih zemalja, ali i duhovima, riječima i latinoameričkim potomcima braće Seljan koji služe kao kontrolni mehanizam i retrospektivni paralelizam tog putovanja. Neovisno od mnogih korisnih ‘peruanskih’ bedekerskih pojedinosti, ovo je naposljetku ipak naglašeno personalni putopis, što mu daje na ekskluzivnosti, a ne oduzima na sadržajnosti. Knjiga je prerasla u uzbudljiv izlet na koji pisac vodi događaje”, stoji u predgovoru novinara i publicista Danka Plevnika.