Otvoreni 27. filmska revija mladeži i 15. Four River Film Festival

Prijavljena su 1634 filma, a u konkurenciji ih je 63. Glavni žiri, kojega čine norveška filmašica Martha Otte, glumac Frano Mašković i Lonjak, dijeli devet nagrada, a žiri kojega čine mladi iz Karlovca, Austrije i Italije sedam

Autor: Marin Bakić

Na Foginovom kupalištu u Karlovcu su projekcijom filma “Divljaci” redatelja Darija Lonjaka u utorak otvoreni 27. filmska revija mladeži i 15. Four River Film Festival, javlja Hrvatska izvještajna novinska agencija, a prenosi Glas Istre. Riječ je o manifestacijama koje se do subote održavaju u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Po prvi puta nakon dvije pandemijske godine Karlovac je ugostio mlade filmaše, a za koronakrize su se festivali održavali uglavnom posredstvom interneta i pratilo ih je više od 208.000 korisnika. Prijavljena su 1634 filma, a u konkurenciji ih je 63. Glavni žiri, kojega čine norveška filmašica Martha Otte, glumac Frano Mašković i Lonjak, dijeli devet nagrada, a žiri kojega čine mladi iz Karlovca, Austrije i Italije sedam.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić čestita organizatorima što se održavaju na vrhu i što njihove manifestacije traju, a pročelnica Upravnog odjela za školstvo Županije karlovačke Marija Šćulac ističe kako su ovi festivali prerasli hrvatske granice, što je na ponos. Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Christopher Peter Marchich drži gradonačelnika za riječ da će sljedeće godine ovi festivali biti otvoreni i održavani u obnovljenom kinu “Edison”.

Ove će se natjecateljski dio programa odvijati u Gradskom kazalištu “Zorin dom” u srijedu, četvrtak i petak u 9.30, odnosno 12 sati, a revijalni za večeri na obalama rijeka, odnosno u Starom gradu Ozlju gdje će biti prikazan film “Zbornica”.