Održan 14. Kunstbunker Music & Art Festival

Riječ je društveno angažiranom umjetničkom projektu koji želi prerasti u umjetničku rezidenciju Kunstuniverziteta Graz i Akademije likovnih umjetnosti Zagreb

Autor: Miroslav Katić

U okviru 7. Open arta u Parku vila u Dugoj Resi 1. i 2. srpnja održao se 14. Kunstbunker Music & Art Festival s mnogo umjetničkog sadržaja ponuđenog građanima besplatno.

Za cijelog trajanja festivala izloženi su radovi lokalnih, umjetnika te nekoliko umjetničkih instalacija.

Svoje stvaralaštvo predstavile su pjesnikinje Darija Žilić i Mojca Rapo Waite, a pjesnički nastup Marijana Grakalića pratio je saksofonist Hajro Pašalić.

Prvog dana fesitvala održali su se koncerti dvojca Tony & Guy te benda Sfumato.

I ove godine se nastavila suradnja s Umjetničkom akademijom u Grazu, pa je tako drugog dana festivala nastupila glazbena skupina ovjenčana austrijskom državnom nagradom Donauwellenreiter. Nakon toga je festival zaključio jazz sastav Sunrise Sessions Collective.

Pokrovitelji su Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum, Karlovačko, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Aquestil.

Festival je društveno angažirani umjetnički projekt koji želi prerasti u umjetničku rezidenciju Kunstuniverziteta Graz i Akademije likovnih umjetnosti Zagreb. Festival je umjetnička socijalna skulptura koju Nikola Vukmanić realizira u suradnji s Leonardom Lesićem. Realizirajući ovaj festival Kunstbunker Duga Resa na inovativan i konstruktivan način obogaćuje kulturni život lokalne zajednice i Karlovačke županije.