Ovog vikenda Kunstbunker Music & Art Festival

Svi sadržaji su besplatni za posjetitelje

Autor: Miroslav Katić

U petak i subotu se u Parku vila u Dugoj Resi, u sklopu 7. Open arta, održava 14. Kunstbunker Music & Art Festival, kako objašnjavaju organizatori “angažirani umjetnički projekt koji želi prerast u umjetničku rezidenciju Umjetničkog univerziteta u Grazu i Akademije likovnih umjetnosti Zagreb, umjetnička socijalna skulptura koju Nikola Vukmanić realizira u suradnji s Leonardom Lesićem”.

Za cijelog trajanja festivala trajat će skupna izložba slika lokalnih i gostujućih likovnih umjetnika, a bit će postavljeno i nekoliko umjetničkih instalacija.

Predstavit će se rad troje književnika, prvog dana Darije Žilić i Mojce Rapo Waite, a nastup Marijana Grakalića drugog dana pratit će Hajro Pašalić na saksofonu.

I ove godine se nastavlja suradnja s Umjetničkom akademijom u Grazu, pa tako nastupa drugog dana festivala Donnauwellenreiter, glazbena skupina dobitnica nagrade austrijskog ministarstva kulture, nakon čega festival zaključuje koncertom Sunrise Sessions Collective.

Prvog dana fesitvala održava se koncert dvojca Tony & Guy te benda Sfumato.

Pokrovitelji su Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum, Karlovačko, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Aquestil.

Svi sadržaji su besplatni za posjetitelje.