Zaprimaju se prijave za pulsku Akademiju aktivni(h) u zajednici

"Najveća vrijednost ovog programa je umrežavanje i motiviranje sudionika, što nam je u ovo teško vrijeme najviše potrebno. Kroz ovaj program, sudionici će osmisliti i provesti različite društvene sadržaje i društvene programe koji trebaju doprinijeti boljem životu njihove lokalne zajednice", poručuje Valentina Žgomba, stručna suradnica za europske projekte Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

Autor: Miroslav Katić

Zaprimaju se prijave za sudjelovanje na Akademiji aktivni(h) u zajednici koja se održava od 18. do 20. ožujka u Puli u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva ne bi li polaznici stekli, odnosno produbili znanja i vještine, osobne i društvene, za promjene nabolje u lokalnoj zajednici.

“Najveća vrijednost ovog programa je umrežavanje i motiviranje sudionika, što nam je u ovo teško vrijeme najviše potrebno. Kroz ovaj program, sudionici će osmisliti i provesti različite društvene sadržaje i društvene programe koji trebaju doprinijeti boljem životu njihove lokalne zajednice”, poručuje Valentina Žgomba, stručna suradnica za europske projekte Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

U kontekstu razvoja lokalnih zajednica u ovom programu misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave kroz kreiranje i provedbu društvenog programa, društvenog sadržaja, pojašnjavaju organizatori.

Tražimo ljude koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, ljude koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama, ljude koji žele doprinijeti društvenim promjenama pokrećući društvene programe i projekte.

Valentina Žgomba

“Prvi dio Akademije održati će se od 18. do 20. ožujka 2022. u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta i boravka na edukaciji u Puli. Program edukacije podijeljen je u nekoliko tematskih područja, a pokrivati će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. U provedbi programa uz stručnjake iz Zaklade Istra – Fondazione Istria, sudjelovat će i vanjski suradnici.  Po završetku programa (edukativnog i provedbenog), svi sudionici koji su uspješno završili program dobit će potvrdu o sudjelovanju”, pojašnjavaju organizatori.