U subotu radionica i predavanje o vrtlarstvu

Drži ih Silvija Kolar-Fodor iz Udruge Biovrt u Centru za beskućnike, odnosno u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu

Autor: Miroslav Katić

Silvija Kolar-Fodor iz čakovečke Udruge Biovrt će u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu u subotu s početkom u 14 sati održati predavanje kako početi gajiti vrt i uzgojiti zdravu hranu.

“Nakon predavanja družimo se uz razmjenu sjemenja, pa sve zainteresirane pozivamo da ponesu zalihe koje žele razmijeniti ili pokloniti”, poručuje Ivana Francisković-Olrom iz Pana, udruge za zaštitu okoliša i prirode koja u sklopu projekta “Moj samoodrživi dom u doba koronakrize” u svojstvu partnera nositelju Zavodu za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks Beltinci iz Slovenije organizira predavanje.

Prije toga, od 10 do 12 sati će u prostoru kapelice Udruge Milosrđe – Centra za beskućnike gošća iz Međimurja održati radionicu “Planiranje vrta” za beskućnike i nezaposlene. “Za radionicu je ostalo još sedam slobodnih mjesta, pa ako ste nezaposlena osoba i želite započeti ili unaprijediti vlastiti vrt, rezervirajte mjesto na: eko-pan@eko-pan.hr ili porukom/pozivom na 095 908 35 78″, kaže I. Francisković-Olrom.

Dodaje da se projekt provodi sredstvima iz programa Erasmus +, KA210-ADU – Manjša partnerstva na področju izobraževanja odraslih od 1. studenog 2021. do 1. studenog 2022. godine, a u Karlovcu će se tijekom ove godine održati ukupno deset radionica o uzgoju i čuvanju hrane, izradi prirodne kozmetike i sredstava za održavanje kućanstva.