Objavljeni uvjeti korištenja Male scene Hrvatskog doma u Karlovcu

Kovid potvrde nužne za okupljanje od 25 do stotinu osoba

Autor: Miroslav Katić

Savez udruga KAoperativa, koji upravlja Malom scenom Hrvatskog doma u Karlovcu, objavio je uvjete korištenja tog prostora za pandemije koronavirusa.

Tako je na Maloj sceni moguće organizirati okupljanje do 25 osoba bez predočenja COVID potpora, ali uz poštovanje epidemioloških mjera kao što su razmak između posjetitelja, nošenje zaštitnih maski i korištenje dezificijensa, te uz dozvolu protupandemijskog stožera.

“Okupljanja do stotinu osoba mogu se odvijati samo uz kontrolu i predočenje COVID potvrda, pri čemu je potrebno u pozivu javnog okupljanja naglasiti obvezno predočenje potvrda za korisnike i izvođače te organizirati volontere/covid redare za kontrolu potvrda. Sva javna događanja moraju završiti do 00:00 sati, kada prostor Male Scene moraju napustiti svi korisnici u svojstvu posjetitelja. Savez udruga KAoperativa će za organizatore osigurati COVID potpisne liste za lakšu evidenciju korisnika i po potrebi sudjelovati u komunikaciji sa Stožerom, osigurati sredstva za dezinfekciju i u komunikaciji s organizatorom sudjelovati u promociji i vidljivosti događanja putem vlastitih mrežnih stranica i društvenih mreža prostora”, kaže Anđela Žapčić, koordinatorica Male scene i Urbanog parka Hrvatskog doma.

Tijekom 2022. nastavlja se usluga tečaja i konzultacija za organizatore događanja i korisnike prostora, namijenjena svim novim korisnicima, mladim i manje iskusnim organizatorima i entuzijastima s idejama za provedbu vlastitih aktivnosti i događanja u prostoru.

Anđela Žapčić