Zaprimaju se prijave za radionicu “Knjižnični kamenčići sreće”

"Ukrašeni kamenčić ostavlja se slučajnom prolazniku da ga nađe i usreći, a sve je zapravo zamišljeno kao igra. Na pozadinu kamenčića potrebno je napisati 'Facebook Kamen sreće' kako bi osoba koja ga pronađe mogla pronaći grupu te mu se, po želji, može dodati i neki broj ili ime po kojem će biti prepoznatljiv", objašnjava Marinko Polović iz Knjižnice za mlade

Autor: Miroslav Katić

U srijedu 15. prosinca u 18 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu će se održati kreativna radionica za odrasle “Knjižnični kamenčići sreće”, koju vode Sanja Graša i Mario Šimić, a prijave za sudjelovanje se zaprimaju već sada na adresi elektronske pošte mladi@gkka.hr.

“Svrha kamenčića sreće jest nekoga razveseliti. Pokret se već proširio cijelom Hrvatskom, pa tako i Karlovcem, a krenulo je s grupom ‘Kamen sreće’ na Facebooku. Ukrašeni kamenčić ostavlja se slučajnom prolazniku da ga nađe i usreći, a sve je zapravo zamišljeno kao igra. Na pozadinu kamenčića potrebno je napisati ‘Facebook Kamen sreće’ kako bi osoba koja ga pronađe mogla pronaći grupu te mu se, po želji, može dodati i neki broj ili ime po kojem će biti prepoznatljiv”, objašnjava Marinko Polović iz Knjižnice za mlade.

Kamenčići se mogu ukrašavati na mnogo načina, markerima, akrilnim bojama, mandala točkanjem, dekupažem, kristalićima. Na ovoj radionici koristit će se najviše akrilne boje i markeri. Nakon radionice razmijenit ćemo kamenčiće, a zatim prošetati Karlovcem i ostaviti ih na ulicama da razvesele prolaznike.

Marinko Polović