U srijedu izložba o braći Seljan

"Izložbom su predstavljeni predmeti, fotografije, putne bilježnice, pisma i geografske karte koje su braća Seljan darovala s ciljem da hrvatskoj javnosti predstave svoja istraživanja i približe kulture koje su proučavali", opisuje voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Gradskih muzeja Karlovac Josipa Vukelić

Autor: Miroslav Katić

U srijedu u 18 sati će u Galeriji “Vjekoslav Karas” u Karlovcu biti otvorena izložba “Braća Seljan – kroz prašume i pustinju” Etnografskog muzeja u Zagrebu.

“Izložbom su predstavljeni predmeti, fotografije, putne bilježnice, pisma i geografske karte koje su braća Seljan darovala s ciljem da hrvatskoj javnosti predstave svoja istraživanja i približe kulture koje su proučavali. Interaktivni dijelovi izložbe posjetiteljima će otkriti s kakvim su se fizičkim naporima Seljani susretali tijekom svojih istraživanja. Autorica izložbe je Marija Živković, kustosica gostovanja Nikolina Belančić Arki, a autorice likovnog postava Iva Hrvatin, Katarina Perić i Marita Bonačić. Izložba ostaje otvorena do 13. veljače 2022. godine””, opisuje i najavljuje voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Gradskih muzeja Karlovac Josipa Vukelić.