Giving Tuesday i ove godine u Karlovcu

"I dok nam pandemija onemogućava organizaciju većih događanja zbog trenutnih mjera, svatko može sudjelovati činom dobrote, bilo to novčana donacija onome kome je najpotrebnije ili samo znakom pažnje, kao što su nošenje namirnica starijim susjedima, slatkišima za djecu u domovima, satom besplatnih instrukcija, uključivanjem prijatelja, toplim obrokom, kavom, pružiti pomoć susjedu, otići u poštu i slično. Popis je beskonačan, a svatko može ovaj dan obilježiti s onime što ima, bilo veliko ili malo. I ne zaboravite to primijeniti na svaki dan jer ponekada i lijepa riječ nekome može promijeniti dan", poručuje Manuela Kasunić iz Udruge "KA-MATRIX"

Autor: Miroslav Katić

Udruga za društveni razvoj “KA-MATRIX” je u utorak s partnerima u Karlovcu obilježila međunarodni pokret “Giving Tuesday”, koji je nastao u New Yorku 2012. s idejom poticanja na dobročinstva.

Centru za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor” “KA-MATRIX” je uručio poklon-pakete, Plesni klub “st.ART” je prikupljao hranu za napuštene životinje, Vege klub “Chandra” je dijelio tople obroke, a disk-džokej, glazbenik i producent JOE 2 Shine je uložio svoj medijski utjecaj da podrži projekt. Obrt za usluge “Grden” je omogućio besplatnu ugradnju vodokotlića, a Sportski penjački klub “Bombina” besplatne ogledne treninge.

“I dok nam pandemija onemogućava organizaciju većih događanja zbog trenutnih mjera, svatko može sudjelovati činom dobrote, bilo to novčana donacija onome kome je najpotrebnije ili samo znakom pažnje, kao što su nošenje namirnica starijim susjedima, slatkišima za djecu u domovima, satom besplatnih instrukcija, uključivanjem prijatelja, toplim obrokom, kavom, pružiti pomoć susjedu, otići u poštu i slično. Popis je beskonačan, a svatko može ovaj dan obilježiti s onime što ima, bilo veliko ili malo. I ne zaboravite to primijeniti na svaki dan jer ponekada i lijepa riječ nekome može promijeniti dan”, poručuje Manuela Kasunić iz Udruge “KA-MATRIX”.