Zaprimaju se filmovi za FUSE

"FUSE je međunarodni festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma. Autora se ne želi ograničiti filmskim rodom, već potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju. Želja je dopustiti autoru slobodu i proširiti granice pri stvaranju filma. Takozvani hibridni filmovi već dulje vrijeme okupiraju pažnju gledatelja i autora, a ovaj festival želi prezentirati radove koji su uspješni primjeri filmskog eksperimenta", objašnjava Lucija Ćeškić iz Kinokluba Karlovac

Autor: Miroslav Katić

Kinoklub Karlovac do 10. siječnja 2022. godine zaprima prijave filmova putem platforme Film Freeway trajanja do 20 minuta autora dobi od 18 do 29 godina za peto izdanje FUSE – Festival Under Severe Experiment koji će se održati u Karlovcu od 3. do 5. lipnja.

“FUSE je međunarodni festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma. Autora se ne želi ograničiti filmskim rodom, već potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju. Želja je dopustiti autoru slobodu i proširiti granice pri stvaranju filma. Takozvani hibridni filmovi već dulje vrijeme okupiraju pažnju gledatelja i autora, a ovaj festival želi prezentirati radove koji su uspješni primjeri filmskog eksperimenta”, objašnjava Lucija Ćeškić iz Kinokluba Karlovac i dodaje da osim natjecateljskog programa važan dio festivala čini popratni program namijenjen široj publici i da će tako za festivala biti održani edukativni i radionički program, večernja filmska projekcija, izložba, okrugli stol te večernji glazbeni program.

O uspješnosti prošlogodišnjeg izdanja najbolje svjedoče prijave iz raznih dijelova svijeta te velika posjećenost online programa festivala.

Lucija Ćeškić