Ivani Norac prva nagrada na drugoj Tipki

Lucija Majnarić iz Zaprešića je za kratku priču "Čudovište na kraju ove priče" osvojila drugu nagradu natječaja za najbolju kratku priču Knjižnice za mlade u Karlovcu i pet stotina kuna, a Sara Huskić iz Rijeke je za priču "Često mislim da" je dobila treću nagradu i četiri stotine kuna. Žiri kojega su činili novinar i književnik Darko Lisac, književnica Bojana Meandžija i pjesnikinja Marija Skočibušić, pohvalio je Ninu Rožmarić iz Čavli za priču "Drago mi je, a vi ste", te Miu Milković iz Splita za priču "Ili jesi ili nisi"

Autor: Miroslav Katić

Ivana Norac iz Osijeka dobitnica je prve nagrade na 2. natječaju za kratku priču za mlade “Tipka”, koju je provela Knjižnica za mlade iz Karlovca. Prvoj dobitnici pripada sedam stotina kuna.

Lucija Majnarić iz Zaprešića je za kratku priču “Čudovište na kraju ove priče” osvojila drugu nagradu i pet stotina kuna, a Sara Huskić iz Rijeke je za priču “Često mislim da” je dobila treću nagradu i četiri stotine kuna. Žiri kojega su činili novinar i književnik Darko Lisac, književnica Bojana Meandžija i pjesnikinja Marija Skočibušić, pohvalio je Ninu Rožmarić iz Čavli za priču “Drago mi je, a vi ste”, te Miu Milković iz Splita za priču “Ili jesi ili nisi”.

Natječaj je bio anoniman, na njemu su sudjelovali autori do 30 godina starosti, a pristiglo je 35 radova.

S obzirom na epidemiološke mjere bilo je otežano organizirati dodjelu nagrada stoga su se u Knjižnici za mlade u petak okupili Sanja Graša i Marinko Polović uime organizatora te Bojana Meandžija, dočim su se na Zoomu okupili laureati, što je projicirano u dvorani.

“Zadali ste nam puno posla. U odnosu na prošlu godinu, ove je stiglo više priča i više kvalitetnih. Radove smo čitali po pet ili šest puta. Ravnala sam se po prvom dojmu, što se pokazalo ispravnim – tako su i drugi članovi žirija postupali”, poručila je laureatima B. Meandžija.

Priče su objavljene na mrežnim stranicama Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, a plan ih je izdati i u zbirci.